Mousse van kefir, konfijt van bosbessen

Jullie zijn duidelijk dol op yoghurtmousse bij deze zomerse temperaturen. Mijn yoghurtmousse met mango wordt de laatste weken massaal veel bekeken, al kan dat ook zijn doordat ik er in de titel aan toegevoegd had dat dit het ideale last-minute BBQ-dessert is. Dat is niet het geval met deze mousse van kefir doordat je de kefir eerst een paar uur tot 1 nacht moet laten uitlekken tot ‘hangop’. Natuurlijk kan je, zoals in het oorspronkelijke recept, kiezen voor Griekse yoghurt, maar ik vond het fijn om deze nieuwkomer eens uit te testen. De kefir smaakt lekker fris en is ideaal in combinatie met de zoete konfijt van bosbessen. Daar dan nog de crunchy speculaas tussen en ik ben in de zevende hemel.

 

Mousse van kefir, konfijt van bosbessen

 

Recept voor mousse van kefir, konfijt van bosbessen

Uitlekken: ± 4 uur tot 1 nacht
(Voor)bereiding: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: supereenvoudig

Ingrediënten voor 3 glaasjes:

Voor het konfijt van bosbessen:
250 g bosbessen
50 g cassonade (de bleke ‘kinnekessuiker’)

Voor de mousse van kefir:
3 potjes kefir natuur van Campina (die zijn zo nieuw dat ze nog niet op de website staan) of 250 g Griekse yoghurt (de echte, niet de Greek style!)
30 g bloemsuiker
De zeste van 1 bio citroen
200 g volle room (ik gebruikte de slagroom met 40% vet van Campina)
Enkele speculaaskoekjes

 

Werkwijze

Voor het konfijt van bosbessen:
Spoel de bosbessen en doe ze in een pannetje samen met de suiker.

Warm de bosbessen op een zeer zacht vuurtje op tot de suiker smelt en de eerste bosbessen openbarsten. Roer regelmatig.

Zet het vuur nu een beetje hoger en laat de bosbessen gedurende enkele minuten koken terwijl je af en toe roert.
Laat afkoelen.

 

Voor de mousse van kefir:
Laat 3 potjes kefir natuur gedurende een nacht uitlekken in een neteldoek.

Meng de stevige massa kefir die je hierna bekomt met de bloemsuiker en voeg de fijngeraspte citroenzeste toe.

Klop de goed koude room op tot slagroom.

Spatel de slagroom onder de kefir.

Wissel in glaasjes de verkruimelde speculaas af met de koude konfijt en mousse.

Bewaar in de koelkast.

 

Bron: recept geïnspireerd op een Frans recept gevonden bij Chic, Chic, Chocolat.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , ,

Mousse van kefir, konfijt van bosbessen

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: