Nooit eerder was het zo makkelijk om lekker fris gefilterd kraantjeswater te serveren. De karaf wordt eenvoudig gevuld met water uit de kraan. De innovatieve Filter Disc Technologie zorgt voor een aanzienlijke vermindering van chloor en andere smaakverstorende stoffen. Het smaakt heerlijk en de waterfilterkaraf Fill&Serve ziet er ook nog eens mooi uit op je tafel of bureau! Wil jij ook de nieuwe manier van water drinken met de innovatieve Filter Disc Technologie van BRITA ontdekken? Surf dan als de bliksem naar mijn Facebook pagina en doe wat je gevraagd wordt. 😉 Er zijn 10 BRITA karaffen te winnen!
Nodig voor 1 aardbeienkrans met mojitogelei
1 onbehandelde limoen
1 onbehandelde citroen
300 g suiker
20 cl witte of amberkleurige rum
30 cl gefilterd water (of bronwater)
5 g agaragar
1 bosje munt
500 g aardbeien
Bereiding
Maak eerst de mojitosiroop. Verwijder met een dunschiller de schil van de hele limoen en van de helft van de citroen. Doe in een pan met de suiker, de rum en het water. Voeg de agaragar toe en roer door elkaar met een garde.
Breng aan de kook en roer nogmaals door elkaar. Haal de pan van het vuur en dompel de munt in de siroop. Laat 30 minuten trekken.
Was intussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in kleine stukjes. Schik in een ringvormige bakvorm in silicone (ik gebruikte bij gebrek aan dergelijke bakvorm, een terrinevorm die ik eerst had bekleed met plasticfolie) en zet op een bakplaat.
Giet de mojitosiroop over de aardbeien en voeg indien gewenst enkele muntblaadjes toe. Zet minstens 4 uur koel weg.
Ontvorm en snij de aardbeienkrans in plakjes. Serveer met opgeklopte room of een bol citroensorbet.
Tip: zorg dat de aardbeien helemaal bedekt zijn met gelei (gebruik desnoods wat minder aardbeien). Bij mij was de krans niet volledig dicht, waardoor hij direct na het omkeren, sap begon te verliezen. Vandaar de truc met de muntblaadjes die ik tegen de krans geschikt heb als camouflage. 😉
Bron: recept uit de speciale 100 toprecepten lente editie van Knack Weekend.
0 reacties