Hap en Tap logo zonder streep

Chocolademousse met rood fruit

13 jul 2012 | Dessert, Zoet

Tjah, vrijdag de 13de, da’s om miserie vragen, zeker? Wat heb ik toch staan prullen met dit receptje. Jawel, het overkomt mij ook nog, hoor!
In het recept stond dat ik aardbeien in 2 moest snijden en ze dan met de vlakke kant naar buiten in het glas moest schikken. Nu lukte dat niet goed, want er zat nog ruimte tussen de aardbei en het glas en telkens ik chocolademousse in het glas spoot, kwam die voor de aardbei te zitten en was mijn mooi effect weg. Dat heb ik dan opgelost door dunnere plakjes aardbei te gebruiken die ik wel tegen de glasrand kon ‘plakken’.
En dan mijn 2de probleem. Het lukte maar niet om de witte chocolade te smelten… Vraag me niet waarom. Google leerde mij dat dit eenvoudig op te lossen valt door een paar druppeltjes zonnebloemolie toe te voegen. En inderdaad het werkte… maar door die olie lukte het daarna wel niet meer om de witte chocoladeroostertjes deftig terug te laten opstijven. Telkens ik een roostertje van het bakpapier plukte, brak het in stukken. Wat een gedoe! Ik gebruik dan ook – uitzonderlijk – de oorspronkelijke foto van het recept in plaats van mijn foto… De smaken zaten wel helemaal goed. Gelukkig maar!

 

IngrediΓ«nten voor 6 porties

200 g pure chocolade
50 g witte chocolade
400 g aardbeien
6 eieren
6 snufjes fijn keukenzout
1 cl citroensap

Zo ga je tewerk:

Smelt de 2 chocoladesoorten apart.
Spoel de aardbeien kort, verwijder de kroontjes en snij ze in 2 (of in dunnere plakjes, zie mijn opmerking hierboven). Schik ze met de vlakke kant naar buiten in de glaasjes.
Maak een hoorntje met een driehoek in bakpapier. Vul het met de gesmolten witte chocolade, vouw om en knip er de punt af (om fijne decoraties te kunnen maken).
Maak roostertjes in witte chocolade ter grootte van de glaasjes. Spuit hiervoor de gesmolten chocolade op bakpapier en laat dit op een plat bord opstijven in de koelkast.
Scheid de eieren.
Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout en enkele druppels citroensap.
Meng de eierdooiers onder de gesmolten pure chocolade.
Spatel er nu voorzichtig ook de opgeklopte eiwitten onder.
Giet de mousse op de aardbeien in de glaasjes, leg het roostertje van witte chocolade erop en laat gedurende 1 uur opstijven in de koelkast.

Bron: een receptje van de website confidentielles.com.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.551 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Maes ingrid

    Kun je deze CHOCOLADEMOUSSE MET ROOD FRUIT ook in silicone vorm invriezen en spuiten met velvetspray
    Dank u vriendelijk
    Maes ingrid

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Chocolademousse met rood fruit

by Myriam time to read: 2 min
4