Het is typisch Belgisch zomerweer. Trui aan, trui uit. Regenjas aan, regenjas uit. Dus geen ijsjesweer. Spijtig, want ik kocht gisteren nog Basic ijs van Christophe Declercq. Dat moet dus nog even wachten. Dan bak ik toch gewoon een taart? Comfort food om de regenachtige zondagnamiddag en -avond door te komen. Nu alleen nog ‘slachtoffers’ vinden om de taart op te eten, want manlief is naar de Ronde van Frankrijk. ’t is daar beter weer… De gelukzak!
Ingrediënten
130 g koekjes (Petit Lu) 55 g boter 250 g mascarpone 250 g ricotta 2 eieren 1 tafellepel bloem 7 tafellepels suiker 1 koffielepel vanille-extract het sap van 1/2 citroen 1/2 pot frambozenconfituur
Bereiding
Maal de koekjes fijn. Smelt de boter in een pan (niet laten kleuren) en giet ze bij de koekjes. Mix nogmaals. Gebruik dit mengsel om de taartbodem te maken. Druk goed aan in een springvorm die je eerst invet en met bloem bestrooit. Bereid nu de topping. Doe de ingrediënten in deze volgorde in een blender: ricotta, mascarpone, suiker, bloem, eieren, vanille-extract en mix tot je een homogeen beslag hebt. Giet het mengsel over de koekjesbasis. Bak af op 180°C gedurende 35 minuten. Laat afkoelen. Mix ondertussen de confituur met het citroensap. Wanneer de cheesecake is afgekoeld, bedek hem met de confituur. Zet de cake minstens 2 uur in de koelkast voor je hem serveert. Bron: Online Thermomix recept vertaald uit het Engels naar het Nederlands
Welke springvorm heb je hier gebruikt? Welke doorsnede?
Groetjes
Oei, Lieve, ik zit op het werk en kan het dus niet nameten. Maar ik heb maar 1 springvorm en die is ca. 22 cm diameter, schat ik…
Groetjes
Myriam
Ik heb ze van't weekend gemaakt !! HEEEEEERLIJK !!!!!
Ik kreeg zelfs het compliment dat ze beter is als van bij de bakker !!!
Dus danku HAP en TAP 🙂 🙂 🙂
Dit vind ik leuk om te lezen, Lieve! Superbedankt voor je toffe commentaar!
De enorme keuze en het feit dat het allemaal even lekker oogt, maakt het kiezen super moeilijk. Ik wou 1 receptje voor een dessert, maar heb weer inspiratie voor maanden ver. Maar dit taartje, gemaakt voor opa zijn verjaardag, was alvast weer een voltreffer! Ik heb er nog een vanillestokje aan toegevoegd en de zelf gemaakte confituur (met dank aan madame confituur!), heb ik omwille van de pitjes niet gemixt, maar ik heb er een gelatineblaadje aan toegevoegd. Eerste keer dat een eigen gemaakte taart zo uit de winkel leek te komen (alleen veeeeeel lekkerder)!☺
Super, Inge. Dit soort reacties, daar doe ik het voor! 🙂