- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Vanille cheese cake met frambozen

Vanille cheese cake met frambozen

Het is typisch Belgisch zomerweer. Trui aan, trui uit. Regenjas aan, regenjas uit. Dus geen ijsjesweer. Spijtig, want ik kocht gisteren nog Basic ijs van Christophe Declercq. Dat moet dus nog even wachten. Dan bak ik toch gewoon een taart? Comfort food om de regenachtige zondagnamiddag en -avond door te komen. Nu alleen nog ‘slachtoffers’ vinden om de taart op te eten, want manlief is naar de Ronde van Frankrijk. ’t is daar beter weer… De gelukzak!

 

 

 

Ingrediënten

130 g koekjes (Petit Lu) 55 g boter 250 g mascarpone 250 g ricotta 2 eieren 1 tafellepel bloem 7 tafellepels suiker 1 koffielepel vanille-extract het sap van 1/2 citroen 1/2 pot frambozenconfituur

Bereiding

Maal de koekjes fijn. Smelt de boter in een pan (niet laten kleuren) en giet ze bij de koekjes. Mix nogmaals. Gebruik dit mengsel om de taartbodem te maken. Druk goed aan in een springvorm die je eerst invet en met bloem bestrooit. Bereid nu de topping. Doe de ingrediënten in deze volgorde in een blender: ricotta, mascarpone, suiker, bloem, eieren, vanille-extract en mix tot je een homogeen beslag hebt. Giet het mengsel over de koekjesbasis. Bak af op 180°C gedurende 35 minuten. Laat afkoelen. Mix ondertussen de confituur met het citroensap. Wanneer de cheesecake is afgekoeld, bedek hem met de confituur. Zet de cake minstens 2 uur in de koelkast voor je hem serveert. Bron: Online Thermomix recept vertaald uit het Engels naar het Nederlands

Related Post