IngrediΓ«ntenΒ voor 4 personen (als voorgerecht) of voor 8 personen (als hapje)
2 mooie witloofstronken
1 klontje boter
1/2 gele ui
1 teentje look
1 takje tijm of 1 kruidentuiltje
1 el sojasaus (facultatief)
75Β g foie gras cuit ofΒ mi-cuitΒ (of faux gras)
15 g pistachenoten
2 sneetjes peperkoek
Werkwijze
Maak eerst de compote van witloof. Snijd de witloofstronken in twee en verwijderΒ het harde deel aan de voet van het witloof.
Snijd het witloof heel fijnΒ en doe dat ook met de ui en de look.
SueerΒ de ui metΒ de look en het takje tijm in een beetje boter.
Voeg hetΒ fijngesneden witloof toe en kruid met peper en zout (als je geen sojasaus gebruikt).
Meng, zet het deksel op de kookpot en laat garen op een heel zacht vuurtje.
Voeg de sojasaus toe.
Laat op het einde van de gaartijd het deksel van de pot zodat het resterende vocht van het witloof kan verdampen.
Mix de pistache in de blender.
Droog de peperkoek in de oven of in de toaster gedurende enkele minuten en mixΒ hem grof.
Meng de pistaches en peperkoekΒ tot een chapelure.
Schep onderaan de glaasjes de warme witloofcompote.
Schik de foie gras (of faux gras) in stukken op het witloof.
Strooi er deΒ chapelure van peperkoek en pistaches over.
Zet de glaasjes in de oven onder de voorverwarmde grill gedurende 2 Γ 3 min. Let op: de chapelure kleurt snel.
Serveer de witloofcrumble met foie gras meteen.
Bron: recept van de website Chef Simon.
0 reacties