Practice what you preach. Da’s één van mijn (vele) motto’s. Na 5 dagen op de beurs Classic Event in Kortrijk waar ik mijn vriendin Maureen geholpen heb om haar keimooie culinair lifestyle magazine Smaak aan de man (en vrouw) te brengen, besefte ik ineens dat ik in die anderhalf jaar dat ik bezig ben nog nooit een gerechtje uit het magazine had geblogd. Shame on me!
Nochtans de keuze is reuze. In elke editie (6 per jaar) vind je pakweg 50 haalbare recepten met ingrediënten waarvoor je niet heel het land moet afreizen. De recepten zijn stuk voor stuk klassevol in beeld gebracht en, last but not least, ècht lekker.
In de laatste special met als thema kookclubs en hapjes (zo’n special verschijnt 2 x per jaar op klein formaat met telkens een ander thema, gaande van de zee, wild, de wereldkeuken tot soepen en sauzen…) vond ik dit zalige hapje.
Het sprak mij meteen aan. Bijna helemaal vooraf te bereiden, da’s zelfs een must, want de gelei van buffelmozzarella en de espuma moeten kunnen opstijven. Alleen het samenstellen doe je last minute. Heb je geen espumafles, geen nood. Een mooie krul parmezaan doet het ‘m ook!
Smakelijk.
Voor 6 personen
100 g buffelmozzarella
1 tomaat
1 kl lookpasta
2 takjes platte peterselie
2 takjes basilicum
1/2 gehakt pepertje (zonder zaadlijsten en pitjes)
100 g Imperial Fancy King Krab
1 kl limoenolie
50 g geraspte Parmezaanse kaas
25 cl room (35% vetgehalte)
1 blaadje gelatine, in koud water geweekt
25 cl culinaire room
5 cl olijfolie extra vierge
Bereiding
Mix de mozzarella met 25 cl room (35%). Kruid met peper en zout en breng tot aan het kookpunt. Voeg het geweekte en uitgeknepen gelatineblaadje toe. Giet in 6 kleine glaasjes en plaats in de koelkast.
Pel de tomaten, haal er de pitjes uit en snijd in blokjes. Bak deze brunoise in een warme pan in de olijfolie met de look, de helft van het gehakte pepertje, de gehakte peterselie en 2 fijngesneden basilicumblaadjes. Kruid af met peper en zout en bewaar fris.
Haal het krabvlees uit elkaar en meng er de rest van het pepertje en de limoenolie onder. Kruid af.
Verwarm de culinaire room met de Parmezaanse kaas en een beetje peper. Roer tot de kaas gesmolten is. Passeer door een fijne puntzeef en laat afkoelen. Doe in een siphon en steek een gaspatroon op.
Afwerking
Leg een laagje tomaat op de gestolde mozzarella. Vul aan met een laagje krab. Werk af met het schuim van Parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.
Bron: Smaak Special oktober 2013.
Wel, gisteren heb ik dit als aperitiefhapje klaargemaakt, samen met het lepelhapje scampi witloof en het knolseldersoepje.
Een schot in de roos!
Leuke blog by the way… ik ga hier nog véél receptjes moeten uittesten ��
Zo'n reacties, Anja, daar doe ik het voor! 🙂