In een ver verleden, toen ik minder be- en gedreven was in de keuken, liep één van mijn eerste probeersels met de espumabus faliekant af. Ik had chocolademousse gemaakt en die was met geen middelen meer uit mijn siphon te krijgen. De bus opendraaien leek me ook al geen optie uit schrik om de chocomousse van ’t plafond te mogen afschrapen… Hoe ik het destijds heb opgelost, herinner ik mij niet meer.
Toen ik het feestnummer van de Libelle Lekker in handen kreeg en daarin Tim Teck zag staan met een chocolademousse uit de espumabus, moest ik spontaan terugdenken aan mijn slechte ervaring. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen en dus ging ik vol goeie hoop terug aan de slag.
Oh ja, voor de blogfans zonder espumabus noteer ik ook het klassieke recept.
Nodig voor 4 personen zonder espumafles
Nodig voor 4 personen mèt espumabus
250 ml slagroom
250 ml melk
50 g bittere chocolade
35 g suiker
2 madeleines
2 el pistachenootjes
0 reacties