Chocolademousse met madeleine in een glaasje

In een ver verleden, toen ik minder be- en gedreven was in de keuken, liep één van mijn eerste probeersels met de espumabus faliekant af. Ik had chocolademousse gemaakt en die was met geen middelen meer uit mijn siphon te krijgen. De bus opendraaien leek me ook al geen optie uit schrik om de chocomousse van ’t plafond te mogen afschrapen… Hoe ik het destijds heb opgelost, herinner ik mij niet meer.
Toen ik het feestnummer van de Libelle Lekker in handen kreeg en daarin Tim Teck zag staan met een chocolademousse uit de espumabus, moest ik spontaan terugdenken aan mijn slechte ervaring. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen en dus ging ik vol goeie hoop terug aan de slag.
Oh ja, voor de blogfans zonder espumabus noteer ik ook het klassieke recept.

 

Nodig voor 4 personen zonder espumafles

500 ml slagroom
50 g bittere chocolade
 
35 g suiker
2 madeleines
2 el pistachenootjes

Nodig voor 4 personen mèt espumabus

250 ml slagroom
250 ml melk
50 g bittere chocolade
35 g suiker
2 madeleines
2 el pistachenootjes

Bereiding zonder espumafles

Smelt de chocolade au bain-marie en laat lichtjes afkoelen. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de slagroom voorzichtig door de chocolade en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Verkruimel de madeleines. Hak de pistachenootjes grof.
Doe de chocomousse in een spuitzak en spuit in 4 glaasjes een flinke toef chocomousse. Strooi er wat verkruimelde madeleines over (besprenkel ze eventueel met wat amaretto of cointreau) en spuit er dan weer een toef chocolademousse op. Werk af met nog meer kruimels en wat gehakte pistaches. Serveer meteen.

Bereiding mèt espumabus

Verwarm 250 ml slagroom en 250 ml melk met de chocolade en de suiker, giet door een zeefje en doe het in de espumabus. Zet 1 uur in de koelkast en spuit in glaasjes.
 
Bron: Libelle Lekker december 2012.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Chocolademousse met madeleine in een glaasje

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: