Dat was het! Ik zou Robby’s rum gebruiken om deze indrukwekkende mojito cocktail te maken met eiwitschuim. En zo zou ik meteen ook mijn eiwitten liquideren. Een mens kan niet blijven meringues bakken, toch? Alhoewel… ? Bovendien was het alweer veel te lang geleden dat ik nog een Tapje had geblogd. Met deze mojito met muntgranité is dat meteen rechtgezet. En hoe! Als dit geen stijlvolle cocktail is voor Pasen, dan weet ik het ook niet meer… Stijlvol en biezondel lekkel. Hik!
Nodig voor 8 stuks mojito met muntgranité
5 limoenen
16 cl witte rum
12 cl rietsuikersiroop
6 eiwitten
Voor de granité van munt:
15 cl rietsuikersiroop
1 bosje verse munt
5 cl water
Extra:
Espumafles
2 gaspatronen
Bereiding
Voor de granité van munt:
Pluk de blaadjes munt. Blancheer ze heel kort. Mix ze met 15 cl rietsuikersiroop en 5 cl water. Ik passeerde dit mengsel door een zeef. Laat opstijven in de diepvriezer. Roer elke 2 u met een vork door het mengsel. Zet 24 u in de diepvriezer.
Rasp de schil van 4 limoenen. Hou apart. Meng het sap van 4 limoenen met de rum en 12 cl rietsuikersiroop. Voeg de eiwitten eraan toe. Doe in een espumafles. Schud goed. Zet 2 gaspatronen op de espumafles, schud goed en laat koelen in de ijskast.
Schil 1 limoen ‘à vif’ (zie mijn rubriek het ABC van de kok, als je dit niet snapt) en verdeel in kwartjes.
Schep de granité van munt in een gekoeld cocktailglas (dit deed ik niet, want een bedampt glas oogt niet mooi op de foto). Leg er enkele kwartjes limoen op en werk af met de espuma. Versier de mojito met de zeste van limoen en een takje munt.
Cheers!
Bron: recept afkomstig uit Kook nr 4 van april 2017.
0 reacties