Hap en Tap logo zonder streep
Mojito met muntgranité

Mojito met muntgranité

5 apr 2017 | Aperitief

Ik ben er dol op wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen en dat was afgelopen weekend het geval. Eerst was er de fles rum die mijn collega Robby op de markt aan het brengen is: The Infamous Rum, een witte rum met een flinke dosis rock & roll. Dan was er de plotse mail dat ik bij de 12 finalisten van de Tarte à Moi wedstrijd was en dat ik 2 crème brûlée-taarten met rood fruit aan de jury moest komen presenteren. (By the way, de 12 finalisten werden gereduceerd tot 3 en… TROMGEROFFEL… ik ben er een van! Mijn taart komt op 20 april bij Delhaize. Later meer hierover.). Gevolg: 12 eiwitten op overschot. En toen zat ik in de nieuwe Kook te bladeren die mijn vriendin Ann me steevast opstuurt en viel mijn oog op deze originele mojito met muntgranité. Yes!

Dat was het! Ik zou Robby’s rum gebruiken om deze indrukwekkende mojito cocktail te maken met eiwitschuim. En zo zou ik meteen ook mijn eiwitten liquideren. Een mens kan niet blijven meringues bakken, toch? Alhoewel… ? Bovendien was het alweer veel te lang geleden dat ik nog een Tapje had geblogd. Met deze mojito met muntgranité is dat meteen rechtgezet. En hoe! Als dit geen stijlvolle cocktail is voor Pasen, dan weet ik het ook niet meer… Stijlvol en biezondel lekkel. Hik!

 

Mojito met muntgranité

 

Nodig voor 8 stuks mojito met muntgranité

5 limoenen
16 cl witte rum
12 cl rietsuikersiroop
6 eiwitten

Voor de granité van munt:
15 cl rietsuikersiroop
1 bosje verse munt
5 cl water

Extra:
Espumafles
2 gaspatronen

 

Bereiding

Voor de granité van munt:
Pluk de blaadjes munt. Blancheer ze heel kort. Mix ze met 15 cl rietsuikersiroop en 5 cl water. Ik passeerde dit mengsel door een zeef. Laat opstijven in de diepvriezer. Roer elke 2 u met een vork door het mengsel. Zet 24 u in de diepvriezer.

Rasp de schil van 4 limoenen. Hou apart. Meng het sap van 4 limoenen met de rum en 12 cl rietsuikersiroop. Voeg de eiwitten eraan toe. Doe in een espumafles. Schud goed. Zet 2 gaspatronen op de espumafles, schud goed en laat koelen in de ijskast.

Schil 1 limoen ‘à vif’ (zie mijn rubriek het ABC van de kok, als je dit niet snapt) en verdeel in kwartjes.

Schep de granité van munt in een gekoeld cocktailglas (dit deed ik niet, want een bedampt glas oogt niet mooi op de foto). Leg er enkele kwartjes limoen op en werk af met de espuma. Versier de mojito met de zeste van limoen en een takje munt.

Cheers!

 

Mojito met muntgranité

 

Bron: recept afkomstig uit Kook nr 4 van april 2017.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.471 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Mojito met muntgranité

by Myriam Minne time to read: 2 min
0