- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mojito met muntgranité

 

Mojito met muntgranité

 

Nodig voor 8 stuks mojito met muntgranité

5 limoenen
16 cl witte rum
12 cl rietsuikersiroop
6 eiwitten

Voor de granité van munt:
15 cl rietsuikersiroop
1 bosje verse munt
5 cl water

Extra:
Espumafles
2 gaspatronen

 

Bereiding

Voor de granité van munt:
Pluk de blaadjes munt. Blancheer ze heel kort. Mix ze met 15 cl rietsuikersiroop en 5 cl water. Ik passeerde dit mengsel door een zeef. Laat opstijven in de diepvriezer. Roer elke 2 u met een vork door het mengsel. Zet 24 u in de diepvriezer.

Rasp de schil van 4 limoenen. Hou apart. Meng het sap van 4 limoenen met de rum en 12 cl rietsuikersiroop. Voeg de eiwitten eraan toe. Doe in een espumafles. Schud goed. Zet 2 gaspatronen op de espumafles, schud goed en laat koelen in de ijskast.

Schil 1 limoen ‘à vif’ (zie mijn rubriek het ABC van de kok, als je dit niet snapt) en verdeel in kwartjes.

Schep de granité van munt in een gekoeld cocktailglas (dit deed ik niet, want een bedampt glas oogt niet mooi op de foto). Leg er enkele kwartjes limoen op en werk af met de espuma. Versier de mojito met de zeste van limoen en een takje munt.

Cheers!

 

Mojito met muntgranité

 

Bron: recept afkomstig uit Kook nr 4 van april 2017.

Related Post