Beefeater, het meest bekroonde ginmerk ter wereld, heeft zijn legendarische London Dry-ginfles in een nieuw jasje gestoken als eerbetoon aan de thuisstad van het merk: Londen. Op de nieuwe fles pronkt een met de hand getekende kaart van de Britse hoofdstad, wat het authentieke Londense karakter van Beefeater versterkt, die nog altijd in het hartje van de stad gedistilleerd wordt. Deze nieuwe look van de toonaangevende premium gin Beefeater nodigt ginfans van over de hele wereld uit om de echte smaak van Londen te ontdekken…
London en Kerst, da’s toch pure magie, niet? OK, het was beslist. Ik zou met deze gin een cocktail laten shaken. Jaja, je leest het goed: ‘laten’ shaken. Ik ben geen kenner van alcohol en/of wijn (wat niet wil zeggen dat ik het niet lust! ;)). ‘Schoenmaker blijf bij je leest’, mijn gedacht. Recepten, da’s mijn leest. Cocktails, da’s de leest van Piet Vanhee, sommelier bij David Selen, chef waar ik maandelijks een kookles volg. En dus vroeg ik aan Piet om met ‘mijn’ Beefeater aan de slag te gaan. Hij brouwde er dit heerlijke, feestelijke drankje mee. Het shaken liet ik dan wel aan hem, het opdrinken daarentegen… 😉 Cheers!
Voor 1 Christmas cocktail
4,5 cl Beefeater gin
2 cl Cointreau
2 cl limoensap
Een bodempje grenadine
1 tl griessuiker
3 el crushed ice
1 tl room
1 krul limoenzeste
1 eetbaar bloemetje
Bereiding
Schenk een bodempje grenadine in een glas.
Doe de gin en Cointreau, samen met het limoensap en crushed ice in een shaker. Shake it, baby!
Schenk de cocktail op de grenadine.
Lepel een theelepeltje room op het ijs.
Werk af met een eetbaar bloempje en limoenzeste.
Bron: recept van Piet Vanhee, sommelier bij David Selen in Bissegem.
0 reacties