Chocolade en peer, da’s een geslaagd huwelijk. Denk maar aan de klassieker, Poire Belle Hélène. En ook dit dessert is een succes. Makkelijk en snel klaar bovendien. En nog beter ’s anderendaags: het taartje is krokanter vanbuiten en zachter vanbinnen… Maar je moet zo lang aan de lokroep kunnen weerstaan natuurlijk!
Ingrediënten voor 4 personen
4 babypeertjes op siroop 85 g boter 100 g zwarte chocolade 100 g bruine suiker 25 g bloem 2 kleine eieren zout
Bereiding:
Boter de ministoofpotjes goed in met 25 g boter. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat in een kom 60 g boter smelten met een snuifje zout. Voeg de chocolade in stukjes toe en klop tot je een homogene massa bekomt. Voeg de bruine suiker en de bloem toe. Klop alles goed door. Voeg nu de eieren één voor één toe. Laat de peertjes uitlekken. Verdeel het taartbeslag in de ministoofpotjes tot op halve hoogte. Druk zachtjes 1 peertje in het midden van elk stoofpotje. Zet 20 minuten in de oven. De bovenkant van het taartje moet opbollen en openbarsten. Haal uit de oven en laat 2 uur afkoelen alvorens te serveren. Bron: een recept vertaald van de blog van Nathou.
0 reacties