Meringues met citroencrème, gepocheerde aardbeien en rabarber

Aardbeien, rabarber en citroen, da’s een geslaagde ménage à trois! Daarvan getuigt dit dessert. Er is wel wat werk aan en je maakt nogal wat kommen en potten vuil, maar ’t is de moeite meer dan waard. Een ‘must-make’ nu je in juni nog volop rabarber vindt.

Meringues met citroencrème, gepocheerde aardbeien en rabarber

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

150 g jonge rabarber
150 g suiker
1,5 dl water
250 aardbeien

Voor de meringues:
2 eiwitten
115 g ultrafijne suiker

Citroencrème:
40 g eiderdooiers
2 middelgrote eieren (90 g in totaal)
100 g suiker
125 boter, gesmolten
sap en geraspte schil van 3 citroenen
125 g slagroom

Bereidingswijze

Maak eerst de meringues. Verwarm de oven voor op 150° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten stijf. Voeg al kloppend geleidelijk aan de suiker toe, tot de meringue stijf en glanzend id. Vorm er 6 ‘nestjes’ mee op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 140° C, bak 30 minuten. Zet de oven uit, laat de meringues afkoelen in de oven.

Citroencrème: klop dooiers, eieren en 75 g suiker op tot een luchtige massa. Meng er de gesmolten boter, citroepsap en -rasp onder. Breng op laag vuur al roeren aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken, zeef en dek af met plasticfolie. Zet koel weg. Klop de slagroom op met 25 g suiker. Spatel vlak voor het serveren naar smaak door de citroencrème.

Was de rabarber, halveer in de lengte, snij in stukjes van 3 cm. Maak een siroop met de suiker en het water. Pocheer er kort de rabarber in. Haal van het vuur. Was en versnij de aardbeien. Voeg toe aan de rabarber en laat afkoelen. Laat het fruit uitlekken en het vocht inkoken tot een siroop.

Vul de meringues met de citroencrème en verdeel er het uitgelekte fruit over. Werk af met een straaltje ingekookte siroop.

Bron: KnackWeekend.be

Related Post

Tags: , , ,

Meringues met citroencrème, gepocheerde aardbeien en rabarber

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: