- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Aardbeienmousse met mascarpone

Als foodblogger krijg je echt van alles en nog wat thuisgestuurd. Maar meestal weiger ik om zomaar over die dingen te bloggen. Wat kan ik in godsnaam vertellen over een nieuw pak chips bvb.? Sorry, maar daar begin ik niet aan. Dus toen ik onlangs een aantal zakjes popcorn in mijn brievenbus kreeg (bij manier van spreken he), dacht ik in eerste instantie: “pffft, wat moet ik daar nu mee?”. Ik ga heus geen blogartikel wijden aan hoe lekker die popcorn wel is of zo. Mijmerend over wat ik ermee kon aanvangen, trok ik een zakje open en stak ik er een paar in mijn mond. Waaaaw, dees waren écht wel lekker. Te lekker om er niks mee te doen. En dus begon ik na te denken over hoe ik deze ‘gezonde’ popcorn (100% natuurlijk, zonder gluten, zonder lactose en 100% vegan) toch aan bod kon laten komen.

Ik verstopte angstvallig een zakje Popcorn Strawberry & Cream in mijn kast tot ik eruit was wat ik ermee kon aanvangen. Ondertussen verdwenen de Popcorn Sweet & Salty, de Popcorn Lime & Sea Salt, de Popcorn Wasabi en de Popcorn Cappuccino lustig in het mondje. Ik zou de Strawberry & Cream gebruiken om een romig aardbeiendessert af te werken. Wel, wat vinden jullie? Ziet hij er niet om op te eten uit, mijn aardbeienmousse?

 

Aardbeienmousse met mascarpone

 

Nodig voor 4 personen

250 g aardbeien + enkele extra voor de afwerking
5 takjes munt
200 g mascarpone
3 blaadjes gelatine (die van mij wegen 4 g per stuk)
20 cl room 40%
20 g bloemsuiker

Extra:
4 plakken quatre-quarts cake (al dan niet homemade)
Cousin Penelope’s Strawberry & Cream popcorn van Ten Acres verkrijgbaar bij Rob voor de afwerking (facultatief)
Muntblaadjes

 

Aardbeienmousse met mascarpone

 

Bereiding

Maak eerst de vruchtenpuree. Laat de gelatine weken in een ruime kom met koud water. Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Was de aardbeien snel onder koud stromend water, verwijder de kroontjes en snijd ze in vier. Doe ze in de kom van een blender en mix tot je een gladde puree bekomt.

Giet de aardbeienpuree in een pot, voeg de muntblaadjes toe en breng aan de kook.

Neem de pot van het vuur, voeg de geweekte gelatine toe en meng om de gelatine te laten smelten. Zet een deksel op de pot en laat gedurende 15 min trekken. Passeer de puree door een fijne zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Bereid de slagroom met mascarpone voor. Doe de zeer koude slagroom en mascarpone in een kom en klop op. Zodra de slagroom vaster wordt voeg je langzaam de bloemsuiker toe, terwijl je blijft kloppen tot je een stevige slagroom bekomt.

Spatel nu voorzichtig de slagroom onder de afgekoelde aardbeienpuree. Steek cakecirkels uit ter grootte van je glazen. Giet er de mousse op. Je kan ook opteren om met ringen te werken. In dat geval breng je rondom een bandje in plasticfolie in de ring aan. Plaats de mousses minstens 1 uur in de koelkast.

Werk net voor het serveren af met een in twee gesneden aardbei, een takje munt en de popcorn.

Nota: voor mij mocht dit dessert nog iets zoeter. Tjah! 😉

 

Aardbeienmousse met mascarpone

 

Bron: recept uit Ciné Télé Revue Spécial Desserts + de 280 idées gourmandes !

Related Post