Hap en Tap logo zonder streep

Top 5 recepten van 2014

31 dec 2014 | Food, glorious food!, Reviews

Het begint een jaarlijkse traditie te worden. Radio 2 heeft zijn 1000 Klassiekers, StuBru heeft zijn warmste week en Hap & Tap heeft zijn Top 5 van het afgelopen jaar. Al blijf ik erbij: deze top is verre van correct. Een recept geblogd in oktober, november of december kan nooit hetzelfde aantal pageviews halen als een gerecht dat reeds in het begin van het jaar verscheen. Deze uitslag geeft dus een vertekend beeld. Ach, het is wat het is.

Graag wil ik bij deze top 5 van recepten ook even stilstaan bij mijn top 5 blogmomenten 2014, want die zijn er ook geweest. En eigenlijk waren het er best meer dan 5. Wat een formidabel jaar mocht ik beleven! En nu we dan toch bezig zijn, deel ik ook graag even mijn persoonlijke recepten top 5. Hier gaan we.

Mijn topmomenten!

Op de vijfde plaats, mijn winst van de Target Corned Beef wedstrijd met dit recept van Corned Beef met homemade pickles, sorbet van augurk en gel van rode biet. De eerste plaats leverde mij een etentje met 10 personen op in De Burgerij in Antwerpen.

Op de vierde plaats mijn winst van de Rio Mare wedstrijd waarvoor ik 2 recepten moest indienen. Ik haalde het met deze komkommer-tonijnrolletjes met groentensalade en deze tonijn-geitenkaasballetjes met gazpacho. Mijn prijs? Een aankoopbon van € 200 te spenderen bij Mmmmh! in Brussel. En of ik de centjes goed gebruikt heb!

Op de derde plaats komt mijn etentje in The Glorious op uitnodiging van Parmaham. Heerlijk gegeten! Drie keer Parmaham, maar zeker niet eentonig: ganzenlever gemarmerd met Parmaham, coquilles Saint-Jacques uit Dieppe met Parmaham en fazant met groene kool met Parmaham (dit doet er mij aan denken dat ik dit recept nog moet bloggen). Chef Johan is een kanjer!

De tweede plaats gaat naar de perslunch in Comme Chez Soi waar ik uitgenodigd was door de topwijnen van Baron d’Escalin. Wat een verfijnde maaltijd helemaal aangepast aan de drie wijnen van het domein. Ik ben geen wijnkenner, maar proefde toch dat het goed was!

Op de eerste plaats, een hoogvlieger van jewelste, letterlijk en figuurlijk: mijn Dinner in the Sky dankzij de Kazen uit Zwitserland! Tweesterrenchef Pascal De Valkeneer kookte de pannen van het dak met gruyère, Taleggio,…

 

Jullie top 5 recepten!

Op de vijfde plaats de tonijn-geitenkaasballetjes met gazpacho.

Nummer 5.

Op de vierde plaats toast met mousse van Brie en balsamicocrème.

Nummer 4.

De bronzen plak gaat naar deze mega Melocake.

Nummer 3.

Tweede meest bekeken recept is geworden de praline van geitenkaas, parel van gerookte palingmousse, rode biet.

Nummer 2.

Op het hoogste schavotje dit jaar, het torentje van gerookte zalm en geitenkaas! Dat is toch wel een verrassing voor me. Maar het is duidelijk: jullie zijn dol op (geiten)kaas. In de top 5 maar liefst 4 keer kaas!

Nummer 1.

 

Mijn persoonlijke top 5 recepten!

Op de vijfde plaats, een skreihaasje met geplette Cornes de Gatte en oesterzwammen. Dit is zo eenvoudig te maken en toch zo verrassend en lekker. Ik maakte dit al meermaals klaar voor gasten en oogstte er telkens veel bijval mee.

Nummer 5.

Op mijn vierde stek is geëindigd de panna cotta van kokosmelk, mango, passievruchten en frambozen. Jawel, slechts 1 dessert in mijn top 5. Da’s schrikken, he? 😉 Maar wat voor een dessert. Dit is GE-NIE-TEN!

Nummer 4.

Op nummer 3 komt de fregola sarda te staan. Ik leerde deze ‘risotto’ van pasta pas eind november kennen, maar maakte ‘m toch al 2 keer klaar. Ook voor gasten. Een topper die je kan combineren met vis zoals hier met zeeduivel, of met vlees. Ik maakte het al klaar met een stukske hertenkalf. Nomnomnom!

Nummer 3.

Een verdiende tweede plaats gaat naar deze tartaar van krab. Wat een (ver)fijn(d) gerecht! Bomvol smaak en heel makkelijk te maken. Less is more!

Nummer 2.

Helemaal bovenaan prijkt de Sint-Jacobsnoot, koningskrab, mierikswortel, avocado. En zo slaag ik er toch nog in om nog een 6de topevenement in de kookstudio’s van Miele in dit lijstje te wurmen.

Nummer 1.

Zo daarmee zit het jaar 2014 erop. Het was een fantastisch jaar met veel leuke blogevents en veel lekkere recepten. Hopelijk hebben jullie hier evenveel van genoten als ikzelf.
Op naar 2015! Meer van dat!

Fijne feesten en vooral smakelijk!

Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.592 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Werner

    Beste Myriam, ik wens u vooral een fijn eindejaar en nog veel kookvreugde in 2015. Blijf veel hobbykoks inspireren.

    Antwoord
  2. 4pure by Andrea

    hou myriam! Ik ben je blog aan het doorlopen, want ik zal een keuze moeten maken. je maakt het me grif moeilijk! Ik ben er nog even op aan het spinnen. Wat ik wel leuk vind is dat mijn recept voor gerookte zalm door jouw publiek zo gewaardeerd is (ik was op vakantie toen je deze post publiceerde en had hem gemist!). Nu ik ga sel weer verder, ben er nog lang niet uit … (Wordt vervolgd)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Top 5 recepten van 2014

by Myriam time to read: 3 min
2