Hap en Tap logo zonder streep
Witte chocolade cheesecake

Witte chocolade cheesecake (3 ingrediënten!)

22 jan 2016 | Gebak en koekjes, Zoet

Veel eenvoudiger dan dit recept kan het écht niet worden: slechts 3 ingrediënten heb je nodig om deze heerlijke witte chocolade cheesecake te maken. Geen suiker. Geen bloem. Geen boter. Geen room. Enkel witte chocolade, eieren en roomkaas. That’s it! Normaal komt dit soort recepten niet op mijn blog, wegens ’te eenvoudig’. Maar voor deze cheesecake maak ik graag een uitzondering. Ik ontdekte het recept op Oh My Foodness, een Nederlandse blogster die van haar blog gewoon haar job heeft kunnen maken (Zo zijn er wel meer in Nederland en stiekem ben ik daar toch wel een tikkie jaloers op. Voltijds zou ik niet willen, maar moest zo 1 dag in de week kunnen, dan zou ik dat zalig vinden. Dit tussen haakjes.). Haar foto zag er zo mega-kei-superlekker uit dat ik de taart meteen helemaal bovenaan mijn TO DO-lijst zette. Wanneer Sabine zegt dat het super easy is, dan is daar geen woord van gelogen. Ik maakte de witte chocolade cheesecake gewoon ’s avonds na een lange werkdag.

 

Witte chocolade cheesecake

 

Wat heb je nodig voor 1 taartje van 20 cm

250 g witte chocolade
250 g naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia, de regular versie, niet de light!)
6 eieren

Voor de afwerking:
Poedersuiker

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C en vet een springvorm van 20 cm in met een beetje olie of bakspray. Bekleed de bodem met een vel bakpapier.

Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten tot stijve pieken.

Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie.

Voeg de roomkaas aan de gesmolten chocolade toe en klop dit tot een romige massa. Voeg vervolgens een voor een de eidooiers toe.

Spatel de opgeklopte eiwitten door het cheesecakebeslag en stort het in de springvorm.

Bak de taart in het midden van de oven in 40 à 45 min gaar. Dek de springvorm halfweg de baktijd eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te donker zou worden.

Zet de oven uit en laat de taart nog 15 min in de oven staan. Laat hem daarna volledig afkoelen op een rooster.

Zet de taart minimaal nog 2 uur in de koelkast zodat hij nog even kan opstijven. Bestuif de witte chocolade cheesecake met poedersuiker vlak voor je hem serveert.

Bron: recept van Oh My Foodness (waar je trouwens ook nog een filmpje vindt van het recept)

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.482 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

  1. ohladybake

    wat grappig…had hem ook opgeslaan om te maken
    vond het meteen een geslaagd recept
    leuk om te lezen dat hij geslaagd is!
    liefs

    Antwoord
  2. Myriam Minne

    Great minds think alike, he Annelies! 😉
    Liefs
    Myriam

    Antwoord
  3. Ellen

    Mmmm, super lekker! En 3 ingredienten? Can’t beat that! Ik maakte dit al eens met pure chocolade, maar die witte chocolade moet ook gewoon heerlijk zijn!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Hoi Ellen
      Dit is inderdaad heel lekker en zo eenvoudig. Gevaarlijk receptje! 😉
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  4. Doortje

    Zakt hij niet in elkaar als een soufflé als je er halverwege aluminiumfolie op legt?

    Hij lijkt me superheerlijk!! Snel eens maken! En voor mij trouwens een ideaal recept, omdat ik nog wel eens ingrediënten vergeet toe te voegen. Dat lukt zelfs míj niet bij dit recept! Haha!!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Hoi Doortje,
      Neen, dat doet hij niet.
      Haha! Inderdaad een ideaal recept voor jou.
      Laat het smaken!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Witte chocolade cheesecake (3 ingrediënten!)

by Myriam Minne time to read: 2 min
6