- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Witte chocolade cheesecake (3 ingrediënten!)

Witte chocolade cheesecake

Veel eenvoudiger dan dit recept kan het écht niet worden: slechts 3 ingrediënten heb je nodig om deze heerlijke witte chocolade cheesecake te maken. Geen suiker. Geen bloem. Geen boter. Geen room. Enkel witte chocolade, eieren en roomkaas. That’s it! Normaal komt dit soort recepten niet op mijn blog, wegens ’te eenvoudig’. Maar voor deze cheesecake maak ik graag een uitzondering. Ik ontdekte het recept op Oh My Foodness, een Nederlandse blogster die van haar blog gewoon haar job heeft kunnen maken (Zo zijn er wel meer in Nederland en stiekem ben ik daar toch wel een tikkie jaloers op. Voltijds zou ik niet willen, maar moest zo 1 dag in de week kunnen, dan zou ik dat zalig vinden. Dit tussen haakjes.). Haar foto zag er zo mega-kei-superlekker uit dat ik de taart meteen helemaal bovenaan mijn TO DO-lijst zette. Wanneer Sabine zegt dat het super easy is, dan is daar geen woord van gelogen. Ik maakte de witte chocolade cheesecake gewoon ’s avonds na een lange werkdag.

 

Witte chocolade cheesecake

 

Wat heb je nodig voor 1 taartje van 20 cm

250 g witte chocolade
250 g naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia, de regular versie, niet de light!)
6 eieren

Voor de afwerking:
Poedersuiker

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C en vet een springvorm van 20 cm in met een beetje olie of bakspray. Bekleed de bodem met een vel bakpapier.

Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten tot stijve pieken.

Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie.

Voeg de roomkaas aan de gesmolten chocolade toe en klop dit tot een romige massa. Voeg vervolgens een voor een de eidooiers toe.

Spatel de opgeklopte eiwitten door het cheesecakebeslag en stort het in de springvorm.

Bak de taart in het midden van de oven in 40 à 45 min gaar. Dek de springvorm halfweg de baktijd eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te donker zou worden.

Zet de oven uit en laat de taart nog 15 min in de oven staan. Laat hem daarna volledig afkoelen op een rooster.

Zet de taart minimaal nog 2 uur in de koelkast zodat hij nog even kan opstijven. Bestuif de witte chocolade cheesecake met poedersuiker vlak voor je hem serveert.

Bron: recept van Oh My Foodness (waar je trouwens ook nog een filmpje vindt van het recept)

Related Post