Ik ben dol op bundtcakes. Moest ik het mij kunnen permitteren, dan kocht ik àlle beschikbare vormen, denk ik. Trouwens ik ben onlangs eens gaan kijken welke bundtcake vormen er zo nog allemaal verkrijgbaar zijn en nu krijg ik constant en overal advertenties te zien met bundtcake vormen… Arrrrrggggggghhhhhhh! Ik heb nochtans op het werk geleerd om incognito (of zoals mijn collega’s dat zo mooi verwoorden ‘in pornomodus’) te surfen, maar ik was dat dus rats vergeten… Dat wordt nog serieus op de tanden bijten, want ik weet uit ervaring dat die advertenties lang, heel lang kunnen duren.
Het leuke aan die cakes is dat zelfs een heel eenvoudig recept, zoals dit, toch feestelijke allures krijgt door de vorm. Heb je geen bundtcake vorm? Niet getreurd, in een traditionele cakevorm smaakt dit recept even lekker, hoor! De zoete witte chocolade en friszure Petit Suisse kaasjes zijn een streling voor de tong, terwijl de krokante speculaasstukjes voor de nodige crunch zorgen. De combinatie maakt van deze bundtcake de beste die er is. Bedankt, Isabelle van Pourquoi Pas Isa. Ik ben blij dat ik je blog én je heerlijkheden ontdekt heb!
Nodig voor 1 grote bundtvorm
390 g witte chocolade
90 g gezouten boter
300 g speculaas
6 eieren
60 g suiker
120 g bloem
6 Petit Suisse kaasjes
Bereiding
Smelt de chocolade samen met de boter en houd apart. Verkruimel de speculaas in grove stukken in de vijzel. Spuit de bundtvorm in met bakspray.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Meng in de kom van een staande mixer de volledige eieren met de suiker tot de mengeling wit wordt en in volume verdubbeld is. Voeg de bloem en de Petit Suisse kaasjes toe, terwijl je blijft kloppen. Voeg tot slot ook de chocolade/boter mengeling toe en meng goed tot je een glad en homogeen beslag bekomt. Spatel er de speculaas kruimels onder en giet alles in de ingeoliede bakvorm. Zet gedurende 45 minuten in de oven tot de punt van een mes er droog terug uitkomt. Laat de cake gedurende 10 minuten lauw worden voor je hem ontvormt op een rooster. Laat volledig afkoelen. Te degusteren met een grote kop warme chocolademelk.
Bron: recept van de blog Pourquoi Pas Isa?
ben nu al fan!
heel lekker ziet dit eruit….ideaal om te maken met dit weer
liefs
Laat je gaan, Annelies! 😉