Kersen-cheesecake met kirsch

door | mei 6, 2018 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Zijdezachte vulling in een dikke chocokorst met tipsy kersentopping: probeer dat maar eens te weerstaan… Dat was het korte maar o zo krachtige introtekstje bij deze kersen-cheesecake met kirsch in het Delicious magazine van april. De daarbij horende foto deed me alleen maar nog meer watertanden.

Deze kersen-cheesecake smaakt na een nacht in de koelkast bovendien nog lekkerder, dus je kunt hem het beste 1 dag van tevoren maken. De kersensiroop kun je tot 6 uur van tevoren inkoken. Doe de kersen terug in de siroop, dan drogen ze niet uit. Proef de siroop voor serveren en voeg naar smaak nog een scheutje drank toe.

 

Kersen-cheesecake met kirsch

 

Recept voor kersen-cheesecake met kirsch

(Voor)bereidingstijd: 40 min
Oven: 60 min
Koelen: 30 min + 1 nacht
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor 10-12 personen:
400 g digestivekoekjes met pure chocolade
3 el cacaopoeder
160 g boter, gesmolten
560 g verse roomkaas
100 g mascarpone
200 g fijne kristalsuiker + 2 el extra
100 ml zure room
3 grote eieren
1/2 tl vanillepoeder
50 g bloem
400 g kersen op siroop (blik)
Scheutje kirsch, amandellikeur of rum

Ook nodig:
Bakvorm met losse bodem of springvorm van 20 cm diameter, ingevet

 

Werkwijze

Hak de koekjes met het cacaopoeder in de keukenmachine tot fijne kruimels. Meng de gesmolten boter erdoor. Schep het kruimelmengsel in de vorm. Druk het met je vingertoppen of met een metalen lepel gelijkmatig tegen de bodem en wand van de bakvorm.

Zet 30 min in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160° C.

Klop de roomkaas, mascarpone, 200 g suiker en de zure room met de mixer tot een glad mengsel. Klop de eieren er een voor een door en dan de vanille. Zeef de bloem erover en klop hem er snel door met een garde.

Schenk de vulling in de taartbodem, zorg dat hij niet boven de koekkruimelrand uitkomt en strijk de bovenkant glad.

Bak de cheesecake 50-60 min tot hij is gestold maar in het midden nog wat wiebelig is. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Snijd de randen van de taart los.

Laat de kersen uitlekken maar vang de siroop op.

Schenk de siroop in een steelpan en voeg de rest van de suiker toe. Breng aan de kook en laat in 15-20 min inkoken tot hij stroperig is. Test hoe dik hij wordt door een lepeltje siroop te laten afkoelen.

Laat afkoelen en voeg een scheutje drank toe. Proef en voeg de kersen weer toe.

Verdeel vlak voor serveren de kersen over de taart.

 

Kersen-cheesecake met kirsch

 

Bron: recept uit Delicious april 2018.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.026 andere abonnees

Archief

  • 2021 (120)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

2 Reacties

  1. Kathy

    Ziet er héél lekker uit!
    Maar welke koekjes gebruik je daarvoor en waar kan je die vinden?
    Bedankt!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Kathy
      Ik kocht daarvoor digestive koekjes met chocolade, zoals vermeld in het recept. Ik vond die in mijn Hypermarkt Carrefour in Oostakker in de ‘Amerikaanse’ rayon.
      Succes en smakelijk!

      PS Je werd net aangeduid als winnares van de wedstrijd n.a.v. mijn 6de blogverjaardag. Stuur je me een mailtje met je gegevens (adres + e-mailadres)? Dat mag naar myriam.minne@yahoo.com

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kersen-cheesecake met kirsch

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: