Flan Parisien zonder korst (in de Thermomix)

Dit recept voorspel ik een grote toekomst. Normaal doe ik geen uitspraken hierover, want na 4 1/2 jaar bloggen kan ik nog steeds versteld staan van de kijkcijfers van een bepaald recept. Die kunnen meevallen, maar kunnen ook keihard tegenvallen. Maar voor dit recept van flan Parisien steek ik mijn handen in het vuur. Ten eerste, het is zooooo simpel. Het is écht geen werk. Ten tweede, het is een recept in de Thermomix en daar zijn jullie massaal naar op zoek, zo blijkt. Onlangs blogde ik een recept voor gele paprikasoep, waarvan ik ook de Thermomix beschrijving gaf, en dat recept werd al gigantisch veel bekeken.

Ik kwam dit recept voor flan Parisien vorige week tegen in een van de vele (Franstalige) Facebook groepen waarin Thermomix recepten gedeeld worden en ik moest mij inhouden of ik maakte het meteen dezelfde avond nog. Ik had alle ingrediënten in huis en bovendien was het maar 5 min werk. Het zijn de Thermomix en de oven die moeten draaien. Jij hoeft alleen met je vingers te draaien ondertussen. 😉 Wat me tegenhield? De ondergaande zon… Heu? Ja, de zon gaat te vroeg onder en komt te laat op om nog foto’s te kunnen maken bij daglicht. En dus moest ik noodgedwongen wachten tot in het weekend. Pech voor mijn ventje, want die is met Gella op een koninklijke missie naar Japan vertrokken. Chance voor mijn collega’s, want die kregen de restjes. Ik zal deze flan Parisien wel nog eens maken, wanneer mijn scheetje terug is… àls hij servies van Tokyo Design voor me meegebracht heeft tenminste. 😉

Deze flan Parisien in de Thermomix is een recept dat aangepast werd naar een recept van Christophe Michalak. In zijn recept gebruikt de chef geen vanille, vandaar dat de vanillesuiker aangeduid staat als facultatief.

Wisten jullie trouwens dat ik maandelijks een Thermomix recept creëer voor Jan Van Wassenhove? Indien interesse hierin, meld je dan aan voor zijn nieuwsbrief. ’t is gratis en engageert je tot niks!

 

Flan Parisien (in de Thermomix)

 

Nodig voor 1 flan Parisien

120 g bloemsuiker
1 zakje vanillesuiker (facultatief)
50 g Maïzena
5 eieren
500 g melk
250 g volle room

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Doe de bloemsuiker, vanillesuiker (facultatief), Maïzena, eieren (enkel de dooiers!), de melk en de room in de mengbeker van de Thermomix. Programmeer: 7 min 30 sec / 90° C / snelheid 4.

Giet het beslag in een ingeboterde springvorm en zet de vorm in de oven gedurende 40 min op 180° C.

De flan Parisien is gebakken wanneer hij goudkleurig is aan de oppervlakte met hier en daar grote bruine vlekken.

En nu komt het belangrijkste: laat de flan Parisien volledig afkoelen. Zet hem bij voorkeur een paar uur in de koelkast voor je hem aansnijdt. Lastig, I know. Maar alleen ijskoud wordt hij perfect snijdbaar.

Tip: om een behoorlijke dikte te krijgen, neem je best een vorm met een maximum diameter van 20 cm. Indien je vorm groter is, dan moet je de hoeveelheden verhogen!

 

Flan Parisien (in de Thermomix)

 

Bron: recept van de website Cookomix.

Related Post

Tags: , , , , ,

Flan Parisien zonder korst (in de Thermomix)

by Myriam Minne time to read: 2 min
35
%d bloggers liken dit: