Hap en Tap logo zonder streep
Mille-feuille 'panini style' met melkchocolade-koffieslagroom

Mille-feuille ‘panini style’ met melkchocolade-koffieslagroom

28 jul 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Ik ben fan van Christophe Michalak. (En van Jelle Vossen. En van Jérémy Perbet. Maar da’s een andere categorie ?). Christophe is niet alleen een toppatissier, hij mag ook gezien worden. Mijn droom is om ooit in zijn atelier in Parijs eens een workshop te gaan volgen, maar het prijskaartje dat hieraan vastzit is niet mis. En dus spendeerde ik mijn budget liever aan een van zijn boeken: Tout Michalak. Bijna net zo goed als een ontmoeting in ’t echt. Alleen die selfie met een boek valt wat tegen. ?

Dit recept voor mille-feuille ‘panini style’ met melkchocolade-koffieslagroom komt trouwens uit nog een ander boek: Michalak Trop Facile. Staan in Tout Michalak àlle recepten, dan staan er in Trop Facile enkel makkelijke en snelle baksels. Omdat het zomer is en ik vermoed dat jullie geen zin hebben om jullie een hele namiddag uit te sloven in de keuken naast een warme oven, deel ik deze eenvoudige mille-feuille.

Makkelijk en snel wil in dit geval zeker niet zeggen weinig smaak. Deze kleine ’tarteletjes’ zijn toppertjes. Echte smaakbommetjes dankzij het karamellaagje enerzijds en de melkchocolade-koffieslagroom vulling anderzijds.

Tableware: vierkant bordje van Anita Le Grelle uit de Terres de Rêve collectie van Serax en vork uit de Sergio Herman Surface collectie, mij vriendelijk aangeboden door Kookstudio D’Hondt.

 

Mille-feuille 'panini style' met melkchocolade-koffieslagroom

 

Nodig voor 8 mille-feuille

1 vel bladerdeeg
90 g melkchocolade
225 g volle room
2 g oploskoffie
1 snufje fleur de sel
50 g karamelsnoepen (ik koos voor Werchter’s Original)

 

Werkwijze

Hak de chocolade en doe die in een mengkom. Breng de room aan de kook en giet die op de chocolade. Voeg de koffie en het zout toe. Meng, mix met de staafmixer en zet in de koelkast.

Snijd een rechthoek van 12 x 25 cm uit het bladerdeeg. Grill deze plak bladerdeeg in een panini-grill gedurende  5-6 min of tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt. Plaats een aluminium tussenstukje van ca. 1 cm dik in het toestel zodat het op een kier blijft en het deeg kan rijzen. Check regelmatig de kleur/garing. (Als tussenstukje gebruikt ik heel gewoon een propje aluminiumfolie dat ik tot een bolletje gerold had).

Verwarm de oven voor bij 200° C (th. 7).

Leg het bladerdeeg op een bakmatje, strooi er de tot poeder vermalen karamelsnoepjes over en schuif in de oven gedurende 5 min om te kleuren.

Snijd rechthoeken van 12 x 3 cm in het nog warme deeg en laat afkoelen. Snijd het afgekoelde deeg voorzichtig middendoor in de dikte.

Klop de room op tot slagroom en schep die in een spuitzak uitgerust met een “basketweave” spuitmondje.

Spuit de slagroom op de onderste bladerdeeghelften en dek af met de hoedjes.

 

Bron: recept vertaald van de website Elle.fr.

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.474 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Mille-feuille ‘panini style’ met melkchocolade-koffieslagroom

by Myriam Minne time to read: 2 min
0