Hap en Tap logo zonder streep
Panna cotta met aardbeien en karnemelk

Panna cotta met aardbeien en karnemelk

26 jul 2017 | Dessert, Zoet

Onlangs was ik met mijn 3 foodie-vriendinnen Ann, Christine en Nadia voor een dagje in Canterbury en Whitstable. Vooral aan dat laatste lieflijke, typisch Engelse stadje aan de zee heb ik mijn hart verpand. Ik nam geen fototoestel mee, want ik wou eens een dagje blogloos en zorgeloos genieten, maar dat heb ik me dus al flink beklaagd. Whitstable is echt een pareltje en trouwens helemaal niet veraf. We namen de Eurotunnel en stonden een half uurtje nadat we ingecheckt waren in Calais al in Folkstone. Daarna nog een half uurtje (links) rijden en we konden Whitstable én z’n shops én restaurantjes onveilig maken. Dat alles voor de ronde som van 88 EUR voor 4 personen heen en terug!

Vooraleer we een kreeftje gingen eten in The Lobster Shack, struinden we op de dijk en namen een kijkje in de vele tweedehandsshops. Je raadt het al: 5 glaasjes, een oude deegrol én een vintage pudding mould verdwenen in mijn tas. Vooral met die mould wou ik snel aan de slag. Nu kon ik er natuurlijk een British pudding in maken, maar daar had ik eigenlijk geen zin in. Ik wou iets kleurrijker en origineler. En toen kwam ik deze panna cotta met aardbeien en karnemelk tegen. Origineel? Yes, sir, want met karnemelk i.p.v. room. Kleurrijk? Yep, dat ook! Het recept maken was een fluitje van een cent (slechts 5 ingrediënten), het uit de vorm krijgen, dàt was een ander paar mouwen. Maar kijk, het is gelukt. Er waren 3 toppen afgebroken, maar dat heb ik stiekem gecamoufleerd door er aardbeitjes op te leggen. Maar geef toe, dat was je niet opgevallen, he? ?

Deze panna cotta met aardbeien smaakte trouwens verrukkelijk. Minder romig dan een klassieke panna cotta, eerder zoals een aardbeienijsje, maar dan niet ijskoud. Echt een aanrader. Berry good!

Panna cotta geserveerd op een grijs bord uit de Basic collectie van Zwaanzinnig.

Panna cotta met aardbeien en karnemelk

Ingrediënten voor 6 porties panna cotta van 120 ml

500 g verse aardbeien, ontdaan van hun kroontje
360 ml karnemelk
100 g griessuiker
14 g gelatinepoeder
1 tl vanille-extract of oranjebloesemwater

Werkwijze

Spuit vormpjes van 120 ml licht in met antikleefspray.

Pureer de aardbeien in een blender, food processor of mini-hakker. (Je moet ca. 360 ml aardbeienpuree bekomen.)  Doe de aardbeienpuree in een kleine sauspan en roer er de karnemelk en suiker onder. Sprenkel er het gelatinepoeder over en laat ca. 5 min zo staan tot het poeder zacht wordt. Verhit de mengeling op een laag vuur, terwijl je af en toe roert, tot alle suiker en gelatinepoeder volledig zijn opgelost (ca. 5 à 10 min).  Haal de pan van het vuur en roer er de vanille of het oranjebloesemwater onder.

Verdeel de vloeistof gelijkmatig over de klaarstaande vormpjes. Zet de panna cotta in de koelkast voor minstens 2 uur of tot de panna cotta helemaal is opgesteven. Haal de panna cotta uit de vorm en serveer.

De panna cotta kan ook gewoon in de vormpjes geserveerd worden. Kies je er toch voor om hem te ontvormen, ga dan met de punt van een scherp mes rondom de bovenrand, keer om en duw de zijkant van het lemmet voorzichtig tegen de panna cotta om het vacuüm los te maken. Keer om op een dienblad.

Bron: recept van de blog Baking A Moment.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.553 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Panna cotta met aardbeien en karnemelk

by Myriam Minne time to read: 2 min
0