- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Panna cotta met aardbeien en karnemelk

Panna cotta met aardbeien en karnemelk

 

Panna cotta met aardbeien en karnemelk

 

Ingrediënten voor 6 porties panna cotta van 120 ml

500 g verse aardbeien, ontdaan van hun kroontje
360 ml karnemelk
100 g griessuiker
14 g gelatinepoeder
1 tl vanille-extract of oranjebloesemwater

 

Werkwijze

Spuit vormpjes van 120 ml licht in met antikleefspray.

Pureer de aardbeien in een blender, food processor of mini-hakker. (Je moet ca. 360 ml aardbeienpuree bekomen.)  Doe de aardbeienpuree in een kleine sauspan en roer er de karnemelk en suiker onder. Sprenkel er het gelatinepoeder over en laat ca. 5 min zo staan tot het poeder zacht wordt. Verhit de mengeling op een laag vuur, terwijl je af en toe roert, tot alle suiker en gelatinepoeder volledig zijn opgelost (ca. 5 à 10 min).  Haal de pan van het vuur en roer er de vanille of het oranjebloesemwater onder.

Verdeel de vloeistof gelijkmatig over de klaarstaande vormpjes. Zet de panna cotta in de koelkast voor minstens 2 uur of tot de panna cotta helemaal is opgesteven. Haal de panna cotta uit de vorm en serveer.

De panna cotta kan ook gewoon in de vormpjes geserveerd worden. Kies je er toch voor om hem te ontvormen, ga dan met de punt van een scherp mes rondom de bovenrand, keer om en duw de zijkant van het lemmet voorzichtig tegen de panna cotta om het vacuüm los te maken. Keer om op een dienblad.

 

Bron: recept van de blog Baking A Moment.

Related Post