Hap en Tap logo zonder streep
De beste chocolade bundt cake

De beste chocolade bundt cake

4 sep 2016 | Gebak en koekjes, Zoet

Een paar weken geleden reed ik op een mooie zomerzondag naar de rommelmarkt in Tongeren. Euh, excuses, verkeerd uitgedrukt: antiek- en brocantemarkt! Tongeren, da’s heel ver rijden voor mij. Net geen 2 uur. Maar die markt, da’s ook heel erg de moeite.  Een groot geluk dus dat het zo ver is, want anders vond je me er elke week om props te zoeken voor mijn blog… Goed voor de foto’s op mijn blog, minder goed voor mijn portemonnee. Ik kocht er de prachtigste bundt vorm ever: een grote koperen, met mooi motief. (Op mijn Instagram account kan je zien wat ik nog allemaal scoorde: glaasjes, tasjes, stokoude kookpotten en -pannen,… teveel om op te sommen. Ja, ik was een pak geld kwijt, want vergis je niet die ‘ouwen brol’ daar vragen ze centen voor, zalle, maar allez, ik was gelukkig. En af en toe eens jezelf verwennen, dat kan geen kwaad toch?).

Na een grondige schoonmaakbeurt met koperpoets ging ik meteen aan de slag met mijn bundt vorm. Welnu, wat heb ik geleerd? Mijn bundt is zo groot dat ik eigenlijk onderstaand recept maal anderhalf moet doen, want het deeg kwam maar tot goed halverwege en dus ontbreekt de sierlijke rand… Maar da’s een detail. Voor de rest: Dit. Is. De. Hemel!

 

De beste chocolade bundt cake

 

Ingrediënten voor 1 chocolade bundt cake

Voor de bundt cake:
225 g boter, plus extra voor het invetten
35 g cacao, plus extra voor het invetten
125 ml water
300 g patisseriebloem
275 g griessuiker
1 1/2 tl bi-carbonaat
2 eieren
130 g zure room
1 tl vanille-extract
Een snuifje zout

Voor het chocolade glazuur:
100 g chocolade
130 g zure room
1 el glucose

 

Werkwijze

Voor de bundt cake:

Vet een bundt vorm in met boter en cacaopoeder en verwarm de oven voor op 170° C.

Doe de boter, het water, het zout, de suiker en het cacaopoeder in een kleine sauspan en verwarm op een middelhoog vuur tot alles gesmolten is.

Giet de mengeling in een grote mengkom en klop er de eieren, vanille en zure room onder.

Vouw er met een spatel de bloem en bi-carbonaat onder tot alles goed gemengd is.

Giet het deeg in de bundt vorm en bak gedurende 70 min of tot een mes of prikker er schoon uitkomt.

 

Voor het glazuur:

Doe alle ingrediënten in een kleine sauspan en verwarm op een laag vuurtje tot alles gesmolten is.

Giet het glazuur over de cake terwijl het nog warm is.

 

Bron: recept afkomstig van de blog Erin Made This.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.702 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

De beste chocolade bundt cake

by Myriam Minne time to read: 2 min
0