- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

De beste chocolade bundt cake

De beste chocolade bundt cake

 

De beste chocolade bundt cake

 

Ingrediënten voor 1 chocolade bundt cake

Voor de bundt cake:
225 g boter, plus extra voor het invetten
35 g cacao, plus extra voor het invetten
125 ml water
300 g patisseriebloem
275 g griessuiker
1 1/2 tl bi-carbonaat
2 eieren
130 g zure room
1 tl vanille-extract
Een snuifje zout

Voor het chocolade glazuur:
100 g chocolade
130 g zure room
1 el glucose

 

Werkwijze

Voor de bundt cake:

Vet een bundt vorm in met boter en cacaopoeder en verwarm de oven voor op 170° C.

Doe de boter, het water, het zout, de suiker en het cacaopoeder in een kleine sauspan en verwarm op een middelhoog vuur tot alles gesmolten is.

Giet de mengeling in een grote mengkom en klop er de eieren, vanille en zure room onder.

Vouw er met een spatel de bloem en bi-carbonaat onder tot alles goed gemengd is.

Giet het deeg in de bundt vorm en bak gedurende 70 min of tot een mes of prikker er schoon uitkomt.

 

Voor het glazuur:

Doe alle ingrediënten in een kleine sauspan en verwarm op een laag vuurtje tot alles gesmolten is.

Giet het glazuur over de cake terwijl het nog warm is.

 

Bron: recept afkomstig van de blog Erin Made This.

Related Post