Crazy he? Het mailtje kwam van de verantwoordelijke van Magimix met de vraag of ik dit recept wilde gebruiken op Facebook voor Valentijn. Wat een vraag! Natuurlijk wilde ik dat. Kwijlend antwoordde ik: “Je veux bien la recette, mais SURTOUT UN BROWNIE ! OMG, IL A L’AIR CANON !! Je vais le faire, c’est sûr et certain.” Nu ben ik nogal het “voegt de daad bij het woord type” en 2 dagen later was ik de brownies van zoete aardappel al aan het maken. Correctie: was mijn Magimix Cook Expert de brownies van zoete aardappel al aan het maken.
Wat een zalig recept! Vroeger zou ik mijn twijfels gehad hebben bij de groenten in gebak, maar sinds ik een pompoen rolcake maakte en die mega lekker vond, sta ik ervoor open. Wel, de zoete aardappel in de brownies was een voltreffer. En de pecannoten erbovenop ook. Ik ben dol op pecans. Dat zijn echt veruit mijn favoriete noten.
Het recept is een recept gemaakt in de Magimix Cook Expert, maar uiteraard kunnen jullie het ook op de traditionele manier maken.
Recept voor brownies van zoete aardappel
Stomen: 30 min
Bakken: 20 à 25 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 6 personen:
250 g geschilde zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
80 g bloem
50 g hazelnootpoeder
50 g ongezoet cacaopoeder
70 g rietsuiker
60 g kokosolie
1 tl vanille aroma
1 handje pecannoten
Vloeibare karamel
Werkwijze
Giet 0,5 l water in de rvs-kom. Doe de blokjes zoete aardappel in de stoommand, plaats de stoommand en start het programma STOMEN, met een timer van 30 min.
Giet het water uit de kom, maak de kom schoon en zet de zoete aardappel opzij.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Doe de zoete aardappel en de overige ingrediënten (behalve de noten en karamel) in de rvs-kom.Start het programma DEEG/CAKE. Roer het mengsel en start het programma indien nodig opnieuw.
Vet een bakblik van 20×20 cm in en giet het mengsel erin. Leg er wat pecannoten bovenop.
Bak gedurende 20 tot 25 min in de oven. Controleer of de brownie gaar is door er een prikker in te steken. Als deze er droog uitkomt, is de brownie gaar.
Giet bij het serveren wat vloeibare karamel over de brownie.
Bron: recept van de Magimix website.
Geen eieren in deze bereiding?
Neen. Dat klopt!
Hoe maak je dit recept op de klassieke manier klaar?
Hoeft het zelfrijzende bloem te zijn?
Kan je gemalen hazelnoten gebruiken als hazelnootpoeder of liever niet?
Dag Ann
Op de klassieke manier, moet je de zoete aardappel stomen (of gaarkoken in water) zodat je een puree van zoete aardappel bekomt.
Daarna kneed je de ingrediënten in de kom van je staande mixer type KitchenAid of Kenwood.
Het is geen zelfrijzende bloem, maar gewone bloem.
Je kan zeker gemalen hazelnoten gebruiken.
Succes en smakelijk!
Myriam