Hap en Tap logo zonder streep

Brownies van zoete aardappel

20 feb 2019 | Gebak en koekjes, Zoet

Donderdag 11u15. Een hongertje steekt de kop op en mijn grommende maag maakt me dat luidkeels duidelijk. Net op dat moment valt er een mailtje in mijn mailbox met een foto van brownies van zoete aardappel. OMG! Die foto ziet er zo f***ing freaking lekker uit! Het gegrom verstomt onmiddellijk en maakt plaats voor een acute toevloed van water in mijn mond. Ik laat jullie meegenieten van de oorspronkelijke foto.

 

Brownies van zoete aardappel

 

Crazy he? Het mailtje kwam van de verantwoordelijke van Magimix met de vraag of ik dit recept wilde gebruiken op Facebook voor Valentijn. Wat een vraag! Natuurlijk wilde ik dat. Kwijlend antwoordde ik: “Je veux bien la recette, mais SURTOUT UN BROWNIE ! OMG, IL A L’AIR CANON !! Je vais le faire, c’est sûr et certain.” Nu ben ik nogal het “voegt de daad bij het woord type” en 2 dagen later was ik de brownies van zoete aardappel al aan het maken. Correctie: was mijn Magimix Cook Expert de brownies van zoete aardappel al aan het maken.

Wat een zalig recept! Vroeger zou ik mijn twijfels gehad hebben bij de groenten in gebak, maar sinds ik een pompoen rolcake maakte en die mega lekker vond, sta ik ervoor open. Wel, de zoete aardappel in de brownies was een voltreffer. En de pecannoten erbovenop ook. Ik ben dol op pecans. Dat zijn echt veruit mijn favoriete noten.

Het recept is een recept gemaakt in de Magimix Cook Expert, maar uiteraard kunnen jullie het ook op de traditionele manier maken.

 

Brownies van zoete aardappel

 

Recept voor brownies van zoete aardappel

Stomen: 30 min
Bakken: 20 à 25 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6 personen:
250 g geschilde zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
80 g bloem
50 g hazelnootpoeder
50 g ongezoet cacaopoeder
70 g rietsuiker
60 g kokosolie
1 tl vanille aroma
1 handje pecannoten
Vloeibare karamel

 

Werkwijze

Giet 0,5 l water in de rvs-kom. Doe de blokjes zoete aardappel in de stoommand, plaats de stoommand en start het programma STOMEN, met een timer van 30 min.

Giet het water uit de kom, maak de kom schoon en zet de zoete aardappel opzij.

Verwarm de oven voor op 180° C.

Doe de zoete aardappel en de overige ingrediënten (behalve de noten en karamel) in de rvs-kom.Start het programma DEEG/CAKE. Roer het mengsel en start het programma indien nodig opnieuw.

Vet een bakblik van 20×20 cm in en giet het mengsel erin. Leg er wat pecannoten bovenop.

Bak gedurende 20 tot 25 min in de oven. Controleer of de brownie gaar is door er een prikker in te steken. Als deze er droog uitkomt, is de brownie gaar.

Giet bij het serveren wat vloeibare karamel over de brownie.

 

Bron: recept van de Magimix website.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.702 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. P Marie

    Geen eieren in deze bereiding?

    Antwoord
  2. ann devos

    Hoe maak je dit recept op de klassieke manier klaar?
    Hoeft het zelfrijzende bloem te zijn?
    Kan je gemalen hazelnoten gebruiken als hazelnootpoeder of liever niet?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Ann
      Op de klassieke manier, moet je de zoete aardappel stomen (of gaarkoken in water) zodat je een puree van zoete aardappel bekomt.
      Daarna kneed je de ingrediënten in de kom van je staande mixer type KitchenAid of Kenwood.
      Het is geen zelfrijzende bloem, maar gewone bloem.
      Je kan zeker gemalen hazelnoten gebruiken.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Brownies van zoete aardappel

by Myriam Minne time to read: 2 min
4