- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Brownies van zoete aardappel

 

Brownies van zoete aardappel

 

Recept voor brownies van zoete aardappel

Stomen: 30 min
Bakken: 20 à 25 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 6 personen:
250 g geschilde zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
80 g bloem
50 g hazelnootpoeder
50 g ongezoet cacaopoeder
70 g rietsuiker
60 g kokosolie
1 tl vanille aroma
1 handje pecannoten
Vloeibare karamel

 

Werkwijze

Giet 0,5 l water in de rvs-kom. Doe de blokjes zoete aardappel in de stoommand, plaats de stoommand en start het programma STOMEN, met een timer van 30 min.

Giet het water uit de kom, maak de kom schoon en zet de zoete aardappel opzij.

Verwarm de oven voor op 180° C.

Doe de zoete aardappel en de overige ingrediënten (behalve de noten en karamel) in de rvs-kom.Start het programma DEEG/CAKE. Roer het mengsel en start het programma indien nodig opnieuw.

Vet een bakblik van 20×20 cm in en giet het mengsel erin. Leg er wat pecannoten bovenop.

Bak gedurende 20 tot 25 min in de oven. Controleer of de brownie gaar is door er een prikker in te steken. Als deze er droog uitkomt, is de brownie gaar.

Giet bij het serveren wat vloeibare karamel over de brownie.

 

Bron: recept van de Magimix website.

Related Post