- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Flan Parisien zonder korst (in de Thermomix)

Flan Parisien (in de Thermomix)

 

Flan Parisien (in de Thermomix)

 

Nodig voor 1 flan Parisien

120 g bloemsuiker
1 zakje vanillesuiker (facultatief)
50 g Maïzena
5 eieren
500 g melk
250 g volle room

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Doe de bloemsuiker, vanillesuiker (facultatief), Maïzena, eieren (enkel de dooiers!), de melk en de room in de mengbeker van de Thermomix. Programmeer: 7 min 30 sec / 90° C / snelheid 4.

Giet het beslag in een ingeboterde springvorm en zet de vorm in de oven gedurende 40 min op 180° C.

De flan Parisien is gebakken wanneer hij goudkleurig is aan de oppervlakte met hier en daar grote bruine vlekken.

En nu komt het belangrijkste: laat de flan Parisien volledig afkoelen. Zet hem bij voorkeur een paar uur in de koelkast voor je hem aansnijdt. Lastig, I know. Maar alleen ijskoud wordt hij perfect snijdbaar.

Tip: om een behoorlijke dikte te krijgen, neem je best een vorm met een maximum diameter van 20 cm. Indien je vorm groter is, dan moet je de hoeveelheden verhogen!

 

Flan Parisien (in de Thermomix)

 

Bron: recept van de website Cookomix.

Related Post