Nodig voor 1 flan Parisien
120 g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker (facultatief)
50 g Maïzena
5 eieren
500 g melk
250 g volle room
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Doe de fijne suiker, vanillesuiker (facultatief), Maïzena, eieren (enkel de dooiers!), de melk en de room in de mengbeker van de Thermomix. Programmeer: 7 min 30 sec / 90° C / snelheid 4.
Giet het beslag in een ingeboterde springvorm en zet de vorm in de oven gedurende 40 min op 180° C.
De flan Parisien is gebakken wanneer hij goudkleurig is aan de oppervlakte met hier en daar grote bruine vlekken.
En nu komt het belangrijkste: laat de flan Parisien volledig afkoelen. Zet hem bij voorkeur een paar uur in de koelkast voor je hem aansnijdt. Lastig, I know. Maar alleen ijskoud wordt hij perfect snijdbaar.
Tip: om een behoorlijke dikte te krijgen, neem je best een vorm met een maximum diameter van 20 cm. Indien je vorm groter is, dan moet je de hoeveelheden verhogen!
Bron: recept van de website Cookomix.