Financiers met chocolade

Sinds ik vorige week een giga verrassingspakket ontving van Solo met Solo, bloem, suiker, chocolade,… kriebelde het enorm om te beginnen bakken, maar de tijd ontbrak. Ik kon er mij natuurlijk snel van af maken door gewoon het receptje in de doos blindelings te volgen, maar dat was mij te makkelijk. Na een beetje gesnuister door mijn kookboeken, stootte ik op dit recept van financiers. Dat was het, dat zou ik maken!

Bovendien waren de koekjes ideaal als onderwerp voor de fotoshoot waarin mijn collega Christophe Regnaud mij wat fotografische kunstjes zou aanleren. En… ik vind dat we dubbel en dik in ons opzet geslaagd zijn. Oordeel zelf maar.

 

 

Ingrediënten voor een 18-tal financiers

100 g amandelpoeder
150 g suiker
35 g bloem
5 eiwitten
140 g Solo, gesmolten
50 g pure chocolade, gesmolten in de Solo

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.
Meng het amandelpoeder, de suiker en de bloem met de klopper van de keukenrobot. Voeg het eiwit er in één beweging aan toe, terwijl het toestel op matige snelheid draait.
Vermeng de gesmolten Solo met de chocolade. Voeg het chocolade-Solo mengsel toe aan de massa in de keukenrobot wanneer het eiwit is opgenomen. Doe dit in een vloeiende beweging. Laat het toestel op matige snelheid draaien.
Giet het mengsel in een spuitzak.
Vet de bakvormpjes licht in en vul elk vormpje voor de helft met het mengsel.
Bak ze 10 minuten in de warme oven. De binnenkant mag een beetje zacht zijn. Laat afkoelen.

Bron: Koekjes en co, de lekkerste recepten uit De Meesterbakker, uitgeverij VTM Books.

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , ,

Financiers met chocolade

by Myriam time to read: 1 min
3
%d bloggers liken dit: