Dit is geen taart voor wie op de lijn let. Dus, dames of heren die aan het Weight Watchen zijn of de Voedselzandloper volgen of wat dan ook, lees niet verder. Ik wil jullie niet in de verleiding brengen, want dit taartje is een bommeke, zowel qua calorieën als qua smaak. Pure ingrediënten, alleen het beste van het beste: echte boter, 4 eieren van scharrelkippen met vrije uitloop en last but not least de authentieke smaakvolle bioyoghurt van Delhaize, nieuw in het gamma sinds september. En dat proef je: een zalige taart, klaar in no-time… en ook opgegeten in no-time! Ik was een fietstochtje gaan maken (jawel, ik worstel nog steeds met mijn voetkwetsuur en ben dus noodgedwongen moeten overschakelen op fietsen in plaats van lopen) en toen ik thuiskwam, was de taart al volledig ‘verdwenen’. Gelukkig had ik nog een tweede achter de hand om een foto te maken voor de blog.
Nodig voor 6 personen
250 g volle bioyoghurt van Delhaize 4 eieren 1 tl gistpoeder 250 g bloem 250 g boter, gesmolten 250 g suiker Poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C. Meng de suiker met de gesmolten boter. Meng er één voor één de eieren door en roer tot een homogene massa. De er de yoghurt, de gezeefde bloem, het gistpoeder bij. Roer nog even goed door en giet in een ronde, beboterde en met bloem bestoven cakevorm. Bak een half uur in de oven. Strooi wat poedersuiker over de afgekoelde taart. Bron: Libelle Lekker
HOi Myriam,
Wat een leuke blog heb jij! Bedankt voor het plaatsen van mijn link, ik heb de jouwe nu ook op mijn blog geplaatst.
Deze yoghurtcake lijkt me heerlijk, mmm! Bedoel je met gistpoeder droge gist of bakpoeder?
Groetjes,
Marian
Hallo Marian,
Bedankt voor de complimentjes! Met gistpoeder bedoel ik inderdaad een zakje droge gist.
Kook ze!
Myriam