Rabarbertaart, yoghurtroomijs

door | jun 1, 2014 | Dessert, Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Rabarber taart

Bij het rondsurfen op Pinterest vorige week, kwam ik een commentaar tegen dat mijn blog wel heel leuk was, maar ook moeilijk met gerechten met veel werk… Nu kan ik wel wat kritiek verdragen en akkoord, er staan recepten op mijn blog die al uitdagender zijn, maar lang niet àlle recepten zijn dat. Sowieso, voor stoemp met worst of tomatensoep met balletjes moet je inderdaad niet bij mij zijn. Daarvoor heb je een Jeroen Meus en consorten.

Dat lang niet alles moeilijk en veel werk is, bewijs ik graag met deze rabarbertaart met yoghurtroomijs. Een écht zondags taartje. Allez, hop, naar de winkel om rabarber, verse gist en yoghurt en komaan, begin er maar aan!

Smakelijk!

Nodig voor 16 kleine taartjes

Voor het gerezen deeg:
500 g bloem
225 g melk
1 ei
30 g gist
40 g suiker
150 g boter
8 g zout

Voor de rabarbervulling:
1 kg rabarber
700 g suiker
280 g bloem
4 zakjes vanillesuiker
640 g melk
12 eieren

Voor het yoghurtroomijs:
250 g suiker
500 g room
500 g yoghurt
Sap en zeste van 1 citroen

Bereiding

Voor het gerezen deeg:
Los de gist op in de lauwe melk.
Meng de gezeefde bloem, de suiker, malse boter en het zout met de melk.
Voeg het ei toe.
Kneed niet te lang, want anders wordt het deeg te elastisch.
Laat het 30 minuten rijzen onder een handdoek.
Rol het deeg daarna uit, leg het in ingevette taartvormpjes en prik er gaatjes in.

Voor de rabarbervulling:
Meng de bloem, vanillesuiker en suiker met elkaar.
Reinig en was de rabarber zorgvuldig, maar schil hem niet (voor de kleur).
Snijd de rabarber in schijfjes en meng met de suikermengeling.
Vul de taart hiermee.
Klop de eieren los met de melk en verdeel over de taartjes.
Bak de taartjes af in de oven op 160° C gedurende 30 à 35 minuten.

Voor het yoghurtroomijs:
Meng alles bij elkaar en draai tot ijs in de sorbetière.
Plaats een quenelle roomijs op het taartje.
Werk af met een takje munt.

Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.983 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

3 Reacties

  1. Sally De Gelder

    Ik vind het net super om minder alledaagse dingen bij je te vinden. En wat meer werk maakt de uitdaging en voldoening achteraf net groter.
    Blijf ons vooral verder verwennen op jouw eigen niveau!

    Antwoord
  2. Esther

    Ik wou graag een taartje maken, maar voor het deeg staat er niet precies bij wat je met het ei en de suiker doet? 😉
    Zijn het kleine taartjes v12cm? Hoe verandert de oventijd als je een grote taart maakt?
    Alvast bedankt!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Esther
      Ik heb even een gelijkaardig recept gecheckt (zoals hier: http://www.misterie.be/Recept/Recept/Bak%20-%20Taart%20-%20Aardbeientaart.html) en daar staat wanneer je het ei en de suiker moet toevoegen. Ik heb inmiddels mijn recept aangepast.
      Het waren inderdaad kleine taartvormpjes. Als je een grote taart bakt, moet de oventijd uiteraard langer. Ik zou zeggen zo’n 10 à 20% langer.
      Succes en smakelijk en mijn excuses voor het foutje in het recept!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  +  74  =  75

Rabarbertaart, yoghurtroomijs

by Myriam time to read: 1 min
3
%d bloggers liken dit: