Hap en Tap logo zonder streep
Rabarber & aardbei yoghurt ijs

Rabarber & aardbei yoghurt ijs

21 jun 2013 | Dessert, Zoet

Er lag al heel lang een pakje biscuits roses de Reims in mijn voorraadkast te wachten. Toen ik dit receptje zag, sloegen al mijn stoppen op tilt. Dit was het moment om de biscuitjes boven te halen, want ze zouden niet alleen zorgen voor de crunch bij dit heerlijke ijs, maar ook voor het mooie kleurenpalet. Een mens eet tenslotte ook met zijn ogen, niet?

Uiteraard kan je ook gewoon een paar bolletjes van dit gezonde (!) ijs serveren – waarvoor je trouwens helemaal geen ijsmachientje nodig hebt – maar ik vond de match met verse aardbeien, vanilleslagroom en biscuits roses de Reims best wel leuk en lekker!

Nodig voor 6 à 8 personen

Voor het ijs:
200 g verse rabarber
400 g aardbeien
3 el honing
1 kl vanille extract
700 ml Griekse volle yoghurt

Voor de vanilleslagroom:

40 cl volle room
50 g bloemsuiker
1 kl vanille extract
 
Voor de afwerking:
400 g aardbeien
8 biscuits roses de Reims

 

Werkwijze

Was de aardbeien en rabarber en haal indien nodig de loshangende draadjes van de rabarber (probeer dit niet teveel te doen, anders verlies je de mooie rode kleur). Snijd de rabarber in stukjes van 1,5 cm.

Doe de rabarber samen met de aardbeien, vanille en 2 el honing in een grote pan en breng aan de kook. Zodra het mengsel begint te koken, zet je het vuur zachter en laat je ’t voor 10 minuten zachtjes gaar koken. Roer af en toe om.

Wanneer de rabarber- en aardbeiencompote klaar is, pureer je deze in een keukenmachine of met de staafmixer (pas op met de staafmixer, want de compote is heet). Schenk deze in een vriezerbestendige kom en laat in de vriezer voor een half uur afkoelen.

Doe de yoghurt in de keukenmachine en roer 2/3 van de afgekoelde compote en de overige honing erdoor. Mix tot een fijne massa en roer dan met een eetlepel de overige compote erbij. Wanneer je het ijs helemaal fijn wilt hebben, doe je ineens alle compote erbij.

Schep de yoghurt in een cakevorm en plaats deze voor minimaal 1 uur in de vriezer. Laat je die langer staan, dan wordt hij heel hard. Neem het ijs dus lang genoeg voor je ’t wil serveren uit de vriezer en laat het zacht worden.

Maak de slagroom minstens 2 uur vooraf klaar.
Vermeng de poedersuiker met een weinig room om de suiker te laten oplossen. Voeg nu de rest van de volle room en het vanille extract toe. Giet alles in een espumafles. Sluit de fles en doe er één gascapsule in. Leg de slagroomspuit in de koelkast, plat of met de kop naar beneden. Houd koel tot je het dessert opdient.

Schep 1 of 2 bolletjes ijs in een glas. Schik hierop gewassen en versneden aardbeien. Schud de espumafles flink en spuit een toef vanilleslagroom op de aardbeien.

Verkruimel een biscuit rose de Reims over de slagroom. Serveer meteen!

Bron: recept van de blog Made by Ellen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.541 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Rabarber & aardbei yoghurt ijs

by Myriam time to read: 2 min
0