Crumble van verse kaas met aardbeien en olijvenparfum

Ik mag vandaag een kookworkshop voor 2 personen weggeven bij Les Secrets du Chef! Als dat geen mooie opener is voor een blogpost dan weet ik het ook niet meer. Het enige dat je hiervoor moet doen is mij een uniek recept (met foto) met de ISIO 4 olie van Lesieur bezorgen. Meer is er niet aan. Simpel toch? Bovendien is het helemaal niet moeilijk om met de ISIO 4 te koken, want de olie is een échte all-rounder, perfect te gebruiken bij het bereiden van seizoensgerechten. De olie is zowel geschikt voor trage bereidingen op lage temperatuur, als voor frituurbereidingen én voor koude bereidingen (bv. in dressings).

Mooi meegenomen voor de gezondheid is het feit dat de olie Omega 3, Omega 6, Vitamine D én Vitamine E bevat!

Concreet:

  1. Je haalt als de bliksem een fles Isio4 olie in huis en gaat ermee aan de slag.
  2. Je pent je recept neer en maakt er een foto van.
  3. Je mailt het recept door naar myriam.minne@yahoo.com.
  4. Je kruist je vingers en wacht mijn deskundig oordeel af. 😉

Inspiratie nodig? Hier gaan we.

Ingrediënten voor 4 personen

400 g artisanale Brabantse plattekaas
Een rijpe limoen
500 g Belgische aardbeien
50 g fijne suiker
Isio 4 Olive

Voor de crumble:
50 g fijne suiker
50 g amandelpoeder
60 g boter
50 g bloem
5 g bakpoeder

Bereidingswijze

Bereid de crumble: meng in een kom de suiker, het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder. Voeg de boter toe (op kamertemperatuur) en mang alles goed met de handen tot de boter goed onder de andere ingrediënten is gemengd (grove korrels). Spreid uit op een bakplaat en zet in een voorverwarmde oven op 180° C. Bak ongeveer 5 minuten. Breek vervolgens met een spatel deze korst in grote stukken. Herhaal dit om de drie minuten tot de crumble mooi goudgeel ziet. Haal uit de oven en zet opzij.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze in vier of in rondjes, naargelang je eigen smaak. Doe ze in een kom en bestrooi ze met de fijne suiker. Dek af en zet 30 minuten opzij, op kamertemperatuur.

Meng in een kom de plattekaas met het limoensap. Verdeel de kaas over 4 schaaltjes, voeg de aardbeien toe en een straaltje ISIO 4 Olive en bestrooi tenslotte met de crumble. Serveer meteen.

Tip: de kwaliteit van zowel de plattekaas als de aardbeien is bepalend voor dit dessert!

Bron: Lesieur

Related Post

Tags: , , ,

Crumble van verse kaas met aardbeien en olijvenparfum

by Myriam time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: