Hap en Tap logo zonder streep

Girly pink marshmallows

19 jul 2014 | Sneukelingskes, Zoet

Veel woorden hoef ik hier niet aan vuil te maken. Dit is het ultieme snoepje. Smeltzacht in de mond. En eenvoudig te maken bovendien. Iedereen kan dit. Echt waar! Allez, probeer het maar.

Tip: halveer de hoeveelheden, want met 2 eieren en 500 g suiker heb je รฉcht veel marshmallows. Of maak ze in 2 kleurtjes. Dat kan ook.

Voor een vierkante vorm van 25 x 25 x 4 cm

70 g eiwit op kamertemperatuur (ca. 2 eiwitten)
20 g gelatine (10 blaadjes van 2 g)
530 g suiker
15 cl water
1 el glucosesiroop
1 el natuurlijk vanille-extract
Rode kleurstof of een andere kleur naar wens (facultatief)
Een beetje gezeefde bloemsuiker

Werkwijze

Leg een vel bakpapier in de vorm (verzorg hierbij vooral de hoeken).

Giet de kleurstof bij de eiwitten en klop deze tot sneeuw. Voeg 30 g suiker toe, wanneer de massa begint stevig te worden, terwijl je blijft kloppen.

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water gedurende een 10-tal minuten.

Maak een suikersiroop door in een kookpot de resterende suiker (500 g), de glucosesiroop en 15 cl water aan de kook te brengen. Laat koken tot 110ยฐ C (heb je geen suikerthermometer, no panic, je kan heel goed zonder… Het volstaat om de siroop gedurende 5 ร  6 minuten te laten koken vanaf het kookpunt. De siroop wordt dikker, maar blijft transparant. Haal de pot van het vuur en voeg de vanille toe.

Knijp de gelatine uit voor je ‘m laat smelten au bain-marie.

Terwijl je de eiwitten blijft kloppen, giet je er heel voorzichtig de kokendhete siroop op. Voeg vervolgens de gesmolten gelatine toe. Blijf kloppen tot de massa lauw wordt.

Giet de marshmallow in de beklede vorm, bestrooi met bloemsuiker (met behulp van een fijn zeefje) en wacht geduldig gedurende 24 uur alvorens te ontvormen.

Passeer het lemmet van een mes tussen de vorm en het papier rond de marshmallows. Keer de vorm om op uw werkblad waarop je een vel bakpapier gelegd heb. Het ontvormen zou heel makkelijk moeten verlopen. Haal het papier er voorzichtig af en bestrooi het geheel met bloemsuiker.

Om te versnijden, kan je best een lange schaar gebruiken. Met een elektrisch mes lukt het ook. Versnijd in banen en vervolgens in vierkantjes en bestrooi een laatste keer met bloemsuiker.

Ziezo, ’t is klaar… je zal nog nooit zo’n smeltzachte marshmallows gegeten hebben!

Bron: recept van de blog Cake in the City

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.488 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Girly pink marshmallows

by Myriam time to read: 2 min
0