Ijscake met meringue en rood fruit

De warmste dag van het jaar. That calls for icecream! Maar zeg niet zomaar ijsje tegen deze zelfgemaakte ijscake. Let wel: het ding moet een hele nacht in de diepvries, dus begin er tijdig aan. En dan nog een waarschuwing: verslavingsalarm rood!

 

Wat heb je nodig voor 6 à 8 personen?

500 ml slagroom
2 el fijne kristalsuiker
1 tl vanille-extract
100 g rode bessen
250 g frambozen en/of aardbeien
75 g meringueschuimpjes, in stukjes
Extra rood fruit en vloeibare honing voor de garnering
Ook nodig: cakevorm van 1 l inhoud

Wat moet je doen?

Vet de cakevorm in met zonnebloemolie en bekleed hem met dubbel plasticfolie. Laat de folie over de randen hangen.
Klop de room, suiker en vanille tot de room stevig is, maar niet helemaal stijf. Leg wat fruit op de bodem van de cakevorm (dit zit straks op de bovenkant) en spatel de rest van het fruit met de meringue door de room.
Schep in de cakevorm en schud even om luchtbellen te verwijderen. Vouw het plasticfolie over de bovenkant en zet een nacht in de vriezer of tot het ijs stevig is. Neem 20 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Snijd in plakken, serveer met wat vers fruit en besprenkel met een beetje honing.

Bron: Delicious augustus 2012

Related Post

Tags: , , , ,

Ijscake met meringue en rood fruit

by Myriam time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: