Hap en Tap logo zonder streep
Cheesecake in een glas met geroosterde aardbeien

Cheesecake in een glas met geroosterde aardbeien

3 mei 2020 | Dessert, Zoet

Dit is zowat het gemakkelijkste dessert van deze blog, denk ik. En hoewel gemakkelijk niet in mijn DNA zit (ik verkies uitdagende recepten en desserts, zo ben ik vrijdag 8 (!) uur bezig geweest met een dessertbordje… Voor wie nieuwsgierig is, ik heb het opgeslagen in mijn highlights op Instagram), heb ik toch geen moment getwijfeld om deze cheesecake in een glas met geroosterde aardbeien te maken en te bloggen.

Ik zag de foto passeren en die zag er zo mouthwatering uit dat ik alle ingrediënten direct op mijn boodschappenlijstje zette. Bovendien is mijn aardbeienboer weer open. Hallelujah! En het feit dat ik er weer de Campina plattekaas én room kon in verwerken, stemde me nog extra blij. Kleine geluksmomentjes in quarantaine! Niets kon me dus nog tegenhouden. En jullie ook niet. Ik zou zelfs een boude uitspraak durven doen: de grootste papa’s keukenklunzen kunnen dit dessert tot een goed einde brengen en er mama mee verrassen volgende week!

 

Cheesecake in een glas met geroosterde aardbeien

 

Recept voor cheesecake in een glas met geroosterde aardbeien

(Voor)bereiding: ± 20 min
Roosteren: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: supereenvoudig

Ingrediënten voor 6 glazen cheesecake:

Voor de geroosterde aardbeien met vanille:
200 g aardbeien, in vier
25 g ruwe rietsuiker
Het merg van 1/2 vanillestokje
1 el balsamicoazijn

Voor de cheesecake:
150 g volle plattekaas (van Campina)
50 g gecondenseerde melk
150 g koude volle room (ik gebruikte die met 40% vet van Campina)
25 g suiker
Het sap van 1/2 limoen
De zeste van 1 limoen

Voor de afwerking:
Verse aardbeien
Munt

 

Werkwijze

Voor de geroosterde aardbeien met vanille:
Meng alle ingrediënten in een ovenschaal en rooster de aardbeien in de voorwarmde oven bij 200° C gedurende  20-25 min.

 

Voor de cheesecake:
Klop de volle room met de suiker tot er zich zachte pieken vormen.

Klop de plattekaas, de gecondenseerde melk, de limoenzeste en het limoensap tot je een glad mengsel bekomt. Spatel er de opgeklopte room zachtjes onder.

Schep wat geroosterde aardbeien in een glas. Verdeel er het plattekaasmengsel over en werk af met geroosterde en verse aardbeien en een takje munt.

Laat de cheesecake in een glas nog even opstijven in de koelkast.

 

Cheesecake in een glas met geroosterde aardbeien

 

Bron: recept vertaald van de Instagram account van @pabrecipes.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

12 Reacties

  1. Decock Monique

    Dag Myriam,
    Welk een type van Blender /kitchenaid gebruik jij ?
    Grs,
    Monique.

    Antwoord
  2. willem

    HEERLIJK 🙂

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ooooh, betekent dat dat je het al klaargemaakt hebt? Dàt is fijn om te lezen, Willem!

      Antwoord
  3. Decock Monique

    Dag myriam ,
    Mag ikn eens vragen welke type van kitchenaid blender jij gebruikt ?
    Grs,monique

    Antwoord
  4. Kathy

    Je hebt gelijk Myriam.
    Wat een eenvoudig én superlekker dessertje!
    Geproefd en goedgekeurd door het hele gezin (die zijn nu nét iets vaker thuis)!
    Groetjes,
    Kathy

    Antwoord
  5. Annick

    Dag Myriam, is het balsamicoazijn of balsamicocreme dat ik moet gebruiken?

    Groetjes,

    Annick

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Cheesecake in een glas met geroosterde aardbeien

by Myriam Minne time to read: 1 min
12