Dit is zowat het gemakkelijkste dessert van deze blog, denk ik. En hoewel gemakkelijk niet in mijn DNA zit (ik verkies uitdagende recepten en desserts, zo ben ik vrijdag 8 (!) uur bezig geweest met een dessertbordje… Voor wie nieuwsgierig is, ik heb het opgeslagen in mijn highlights op Instagram), heb ik toch geen moment getwijfeld om deze cheesecake in een glas met geroosterde aardbeien te maken en te bloggen.
Ik zag de foto passeren en die zag er zo mouthwatering uit dat ik alle ingrediënten direct op mijn boodschappenlijstje zette. Bovendien is mijn aardbeienboer weer open. Hallelujah! En het feit dat ik er weer de Campina plattekaas én room kon in verwerken, stemde me nog extra blij. Kleine geluksmomentjes in quarantaine! Niets kon me dus nog tegenhouden. En jullie ook niet. Ik zou zelfs een boude uitspraak durven doen: de grootste papa’s keukenklunzen kunnen dit dessert tot een goed einde brengen en er mama mee verrassen volgende week!
Recept voor cheesecake in een glas met geroosterde aardbeien
(Voor)bereiding: ± 20 min
Roosteren: ± 20 min
Moeilijkheidsgraad: supereenvoudig
Ingrediënten voor 6 glazen cheesecake:
Voor de geroosterde aardbeien met vanille:
200 g aardbeien, in vier
25 g ruwe rietsuiker
Het merg van 1/2 vanillestokje
1 el balsamicoazijn
Voor de cheesecake:
150 g volle plattekaas (van Campina)
50 g gecondenseerde melk
150 g koude volle room (ik gebruikte die met 40% vet van Campina)
25 g suiker
Het sap van 1/2 limoen
De zeste van 1 limoen
Voor de afwerking:
Verse aardbeien
Munt
Werkwijze
Voor de geroosterde aardbeien met vanille:
Meng alle ingrediënten in een ovenschaal en rooster de aardbeien in de voorwarmde oven bij 200° C gedurende 20-25 min.
Voor de cheesecake:
Klop de volle room met de suiker tot er zich zachte pieken vormen.
Klop de plattekaas, de gecondenseerde melk, de limoenzeste en het limoensap tot je een glad mengsel bekomt. Spatel er de opgeklopte room zachtjes onder.
Schep wat geroosterde aardbeien in een glas. Verdeel er het plattekaasmengsel over en werk af met geroosterde en verse aardbeien en een takje munt.
Laat de cheesecake in een glas nog even opstijven in de koelkast.
Bron: recept vertaald van de Instagram account van @pabrecipes.
Dag Myriam,
Welk een type van Blender /kitchenaid gebruik jij ?
Grs,
Monique.
Dag Monique,
Ik heb sinds kort de nieuwe K400 van KitchenAid gekregen en ben daar heel tevreden over.
Deze dus:
https://www.kitchenaid.be/nl_BE/kleine-huishoudapparaten/blenders/k400-artisan-blender-5ksb4026/859711577600
Groetjes en fijne zondag!
Myriam
Ik heb het gisteren gemaakt erg lekker, alleen toch in de fout gegaan door de verse kaas te lang te kloppen wordt dan echt niet meer stijf!
Ik heb het gisteren gemaakt erg lekker, alleen toch in de fout gegaan door de verse kaas te lang te kloppen wordt dan echt niet meer stijf! Ik gebruikte balsamico van vijgen /dadel
Wat jammer!
HEERLIJK 🙂
Ooooh, betekent dat dat je het al klaargemaakt hebt? Dàt is fijn om te lezen, Willem!
Dag myriam ,
Mag ikn eens vragen welke type van kitchenaid blender jij gebruikt ?
Grs,monique
Dag Monique,
Ik had hier eerder al op geantwoord, zie hierboven.
Ik heb sinds kort de nieuwe K400 van KitchenAid gekregen en ben daar heel tevreden over.
Deze dus:
https://www.kitchenaid.be/nl_BE/kleine-huishoudapparaten/blenders/k400-artisan-blender-5ksb4026/859711577600
Groetjes!
Myriam
Je hebt gelijk Myriam.
Wat een eenvoudig én superlekker dessertje!
Geproefd en goedgekeurd door het hele gezin (die zijn nu nét iets vaker thuis)!
Groetjes,
Kathy
Dag Myriam, is het balsamicoazijn of balsamicocreme dat ik moet gebruiken?
Groetjes,
Annick
Het is balsamicoazijn, Annick.
Smakelijk!