Ik ben gezegend met een aantal gaven: ik heb een talenknobbel (geërfd van mijn vader zaliger), ik kan een potje koken (geen idee van wie ik dat meegekregen heb ?) en ik ben ook wel een doorzetter (als dat als een gave kan beschouwd worden?). Wat ik NIET heb, dat zijn groene vingers. Ik slaag erin om alles binnen de kortste keren te laten verkommeren. Maar wat stevig standhoudt in mijn kruidentuintje, dat is mijn rabarber. Dat is dan eigenlijk ook het enige. ? Al koester ik een lichte hoop dat een onlangs gekregen scheutje butternut pompoen ook aan het overleven is. ? Soit, die rabarber draaide ik in deze 1-2-3 rabarbermousse.
Ongeveer een jaar geleden blogde ik een yoghurtmousse met mango en bestempelde die toen als het ideale last-minute BBQ-dessert. Wel, dat is deze 1-2-3 rabarbermousse eigenlijk ook! Je maakt hem echt in een handomdraai. Bijna letterlijk en figuurlijk!
Recept voor 1-2-3 rabarbermousse
(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 à 5 glazen:
6 rabarberstengels
250 g volle plattekaas (ik gebruikte die van Campina)
2 eiwitten
250 g suiker
Rode voedingskleurstof
Rood fruit, muntblaadjes en mini marshmallows voor de afwerking
Werkwijze
Snijd de rabarber in stukjes en gaar die in de microgolf tot compote gedurende ca. 4 min op 650 Watt.
Klop ondertussen de eiwitten stijf met 100 g suiker.
Roer de compote door tot hij volledig afgekoeld is en voeg (eventueel) kleurstof toe.
Roer de kaas en 150 g suiker door 2/3 van de compote en spatel er tot slot de opgeklopte eiwitten door.
Verdeel de overgebleven compote over de glazen, schep er de mousse op en werk af met rood fruit, muntblaadjes en mini marshmallows (of andere dingen naar keuze).
Bron: recept van Anik Vanlaer ontdekt in de groep Libelle Lekker kookclub op Facebook.
Dag Myriam,
Je moet er niet van wakker liggen ,ik heb ook totaal geen groene vingers ,koken een beetje bakken en heel graag onder de mensen zijn en een lekker produkt aan de man brengen; dat zijn m,n hobby,s !
Die kleine marsmellow vind ge in Ispc of horeca total,t,is eens wat anders of kleine méringes.
Verder veel succes !
Goch, ik lig er niet wakker van, hoor, Monique. Nobody is perfect. En moest ik alleen maar dat gebrek vertonen. 😉
Fijn weekend!
Groetjes
Myriam
Dag Myriam
Zoals altijd ben ik héél benieuwd naar je allerlaatste nieuws en recepten.
In verband met de groene vingers: na het overlijden van mijn ma (2017) ben ik les gaan volgen bij Velt omdat ik enorm hou van koken (10 jaar Spermalie in avond- en namiddag) en vooral van de lekkere smaken die mijn eigen geteelde groenten mij bezorgen. Dit lukte mij niet vooraleer ik op pensioen was. Er gaan enorm veel uren in het voorbereiden, zaaien, wieden, oogsten en verwerken van de groenten maar de SMAKEN …. hmmmm. Ik begrijp dat het je momenteel niet lukt met je drukke bestaan.
Rabarber: heb je al gehoord van oxaalzuur? Volgens bepaalde bronnen eet je beter niet teveel rabarber na het einde van juni… jammer want ik heb er ook nog veel in de moestuin. Alvast bedankt voor je toffe blog
Ja hoor, Linda, ik weet het van dat oxaalzuur. Maar ik bedenk me dan dat zolang er rabarber in de winkels ligt het wel OK zal zijn om er te eten. 😉
Wie weet ga ik ooit nog aan het tuinieren, wanneer ik stop met marathons lopen. 🙂
Groetjes
Myriam
Graag wil ik dit recept maken maar wat is platte kaas?
Ik gebruik altijd deze:
https://www.delhaize.be/nl-be/shop/search?q=plattekaas:relevance&sort=relevance&text=plattekaas
ik vond over heerlijk dessert om bij de koffie te geven
Dat doet me veel plezier!