1-2-3 rabarbermousse

door | jul 5, 2019 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
1-2-3 rabarbermousse

Ik ben gezegend met een aantal gaven: ik heb een talenknobbel (geërfd van mijn vader zaliger), ik kan een potje koken (geen idee van wie ik dat meegekregen heb ?) en ik ben ook wel een doorzetter (als dat als een gave kan beschouwd worden?). Wat ik NIET heb, dat zijn groene vingers. Ik slaag erin om alles binnen de kortste keren te laten verkommeren. Maar wat stevig standhoudt in mijn kruidentuintje, dat is mijn rabarber. Dat is dan eigenlijk ook het enige. ? Al koester ik een lichte hoop dat een onlangs gekregen scheutje butternut pompoen ook aan het overleven is. ? Soit, die rabarber draaide ik in deze 1-2-3 rabarbermousse.

Ongeveer een jaar geleden blogde ik een yoghurtmousse met mango en bestempelde die toen als het ideale last-minute BBQ-dessert. Wel, dat is deze 1-2-3 rabarbermousse eigenlijk ook! Je maakt hem echt in een handomdraai. Bijna letterlijk en figuurlijk!

 

1-2-3 rabarbermousse

 

Recept voor 1-2-3 rabarbermousse

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 à 5 glazen:
6 rabarberstengels
250 g volle plattekaas (ik gebruikte die van Campina)
2 eiwitten
250 g suiker
Rode voedingskleurstof
Rood fruit, muntblaadjes en mini marshmallows voor de afwerking

 

Werkwijze

Snijd de rabarber in stukjes en gaar die in de microgolf tot compote gedurende ca. 4 min op 650 Watt.

Klop ondertussen de eiwitten stijf met 100 g suiker.

Roer de compote door tot hij volledig afgekoeld is en voeg (eventueel) kleurstof toe.

Roer de kaas en 150 g suiker door 2/3 van de compote en spatel er tot slot de opgeklopte eiwitten door.

Verdeel de overgebleven compote over de glazen, schep er de mousse op en werk af met rood fruit, muntblaadjes en mini marshmallows (of andere dingen naar keuze).

 

1-2-3 rabarbermousse

 

Bron: recept van Anik Vanlaer ontdekt in de groep Libelle Lekker kookclub op Facebook.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.983 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

6 Reacties

  1. decock monique

    Dag Myriam,
    Je moet er niet van wakker liggen ,ik heb ook totaal geen groene vingers ,koken een beetje bakken en heel graag onder de mensen zijn en een lekker produkt aan de man brengen; dat zijn m,n hobby,s !
    Die kleine marsmellow vind ge in Ispc of horeca total,t,is eens wat anders of kleine méringes.
    Verder veel succes !

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Goch, ik lig er niet wakker van, hoor, Monique. Nobody is perfect. En moest ik alleen maar dat gebrek vertonen. 😉
      Fijn weekend!
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  2. Linda Vandekerckhove

    Dag Myriam
    Zoals altijd ben ik héél benieuwd naar je allerlaatste nieuws en recepten.
    In verband met de groene vingers: na het overlijden van mijn ma (2017) ben ik les gaan volgen bij Velt omdat ik enorm hou van koken (10 jaar Spermalie in avond- en namiddag) en vooral van de lekkere smaken die mijn eigen geteelde groenten mij bezorgen. Dit lukte mij niet vooraleer ik op pensioen was. Er gaan enorm veel uren in het voorbereiden, zaaien, wieden, oogsten en verwerken van de groenten maar de SMAKEN …. hmmmm. Ik begrijp dat het je momenteel niet lukt met je drukke bestaan.
    Rabarber: heb je al gehoord van oxaalzuur? Volgens bepaalde bronnen eet je beter niet teveel rabarber na het einde van juni… jammer want ik heb er ook nog veel in de moestuin. Alvast bedankt voor je toffe blog

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ja hoor, Linda, ik weet het van dat oxaalzuur. Maar ik bedenk me dan dat zolang er rabarber in de winkels ligt het wel OK zal zijn om er te eten. 😉
      Wie weet ga ik ooit nog aan het tuinieren, wanneer ik stop met marathons lopen. 🙂
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  3. Marieke

    Graag wil ik dit recept maken maar wat is platte kaas?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1  +  9  =  

1-2-3 rabarbermousse

by Myriam Minne time to read: 1 min
6
%d bloggers liken dit: