- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

1-2-3 rabarbermousse

1-2-3 rabarbermousse

Ik ben gezegend met een aantal gaven: ik heb een talenknobbel (geërfd van mijn vader zaliger), ik kan een potje koken (geen idee van wie ik dat meegekregen heb ?) en ik ben ook wel een doorzetter (als dat als een gave kan beschouwd worden?). Wat ik NIET heb, dat zijn groene vingers. Ik slaag erin om alles binnen de kortste keren te laten verkommeren. Maar wat stevig standhoudt in mijn kruidentuintje, dat is mijn rabarber. Dat is dan eigenlijk ook het enige. ? Al koester ik een lichte hoop dat een onlangs gekregen scheutje butternut pompoen ook aan het overleven is. ? Soit, die rabarber draaide ik in deze 1-2-3 rabarbermousse.

Ongeveer een jaar geleden blogde ik een yoghurtmousse met mango en bestempelde die toen als het ideale last-minute BBQ-dessert. Wel, dat is deze 1-2-3 rabarbermousse eigenlijk ook! Je maakt hem echt in een handomdraai. Bijna letterlijk en figuurlijk!

 

1-2-3 rabarbermousse

 

Recept voor 1-2-3 rabarbermousse

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 à 5 glazen:
6 rabarberstengels
250 g volle plattekaas (ik gebruikte die van Campina)
2 eiwitten
250 g suiker
Rode voedingskleurstof
Rood fruit, muntblaadjes en mini marshmallows voor de afwerking

 

Werkwijze

Snijd de rabarber in stukjes en gaar die in de microgolf tot compote gedurende ca. 4 min op 650 Watt.

Klop ondertussen de eiwitten stijf met 100 g suiker.

Roer de compote door tot hij volledig afgekoeld is en voeg (eventueel) kleurstof toe.

Roer de kaas en 150 g suiker door 2/3 van de compote en spatel er tot slot de opgeklopte eiwitten door.

Verdeel de overgebleven compote over de glazen, schep er de mousse op en werk af met rood fruit, muntblaadjes en mini marshmallows (of andere dingen naar keuze).

 

1-2-3 rabarbermousse

 

Bron: recept van Anik Vanlaer ontdekt in de groep Libelle Lekker kookclub op Facebook.

Related Post