Ik geef mijn collega’s geen ongelijk: de zachtzoete frangipane matcht perfect met de ietwat zure rabarber. En ze ziet er nog mooi uit ook. Deze rabarbertaart wordt jouw toptaart voor de lente!
Recept voor razendlekkere rabarbertaart
Bereidingstijd: ca. 1u30min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 6 personen:
1 taartbodem (ik kocht het glutenvrije en lactosevrije taartdeeg van Herta)
50 g + extra bloem
300 g rabarber, schoongemaakt
175 g suiker
2 el aardbeienjam
125 g zachte boter
2 eieren
125 g amandelpoeder
½ tl bakpoeder
1 el amandelschaafsel
Extra nodig:
1 taartvorm van ca. 23 cm diameter
Aluminiumfolie
Bakpapier
Bakbonen
Bereidingswijze
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit. Leg het deeg in de taartvorm. Laat het overtollige deeg over de rand hangen. Prik de bodem meerdere malen in met een vork en zet ca. 30 min in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180° C/hetelucht: 160° C). Leg de rabarber in een kleine ovenschaal, bestrooi met 50 g suiker en bedek met aluminiumfolie. Bak 20-30 min in de oven tot de rabarber zacht is, maar nog geen moes. Laat afkoelen.
Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 190° C/hetelucht: 170° C). Bekleed het taartdeeg met bakpapier, vul met bakbonen en bak ca. 15 min in de oven. Verwijder het bakpapier met de bakbonen en bak nog ca. 5 min. Neem uit de oven, snijd het overtollig deeg aan de rand af en laat afkoelen.
Snijd de rabarber in stukken die in de taartvorm passen. Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de jam.
Klop de boter met 125 g suiker, de eieren, het amandelpoeder, 50 g bloem en het bakpoeder door elkaar. Verdeel het mengsel in klodders over de taartbodem en spreid het voorzichtig uit tot een egale laag. Verdeel de rabarber eroverheen. Leg de rabarber zo neer dat er een kleine ruimte tussen de verschillende stukken overblijft. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak in 25-30 min in de oven goudbruin.
Serveer warm of op kamertemperatuur. Lekker met poedersuiker en een flinke dot crème fraîche of slagroom.
Tip: Liever zelf taartdeeg maken? Voor 500 g deeg kneed je 250 g bloem, 175 g harde boter in stukjes en 75 g suiker door elkaar. Verpak in vershoudfolie, laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast en rol uit.
Bron: recept uit Foodies magazine maart 2018.
Echt een super lekker taartje!!
Het doet me plezier, Anita, dat het gesmaakt heeft!
Titel klopt helemaal en perfect maakbaar zonder veel ervaring.
Thanks
Dankjewel, Christine, dat je de moeite nam om hier even te reageren. Doet me veel plezier!
Liefs
Myriam
Gisteren gemaakt. HEEEERLIJK!!
Dat doet me veel plezier, Leen! x