Bosvruchtentaart met kaneeldotjes

Ik ben dol op dessert en taart. Ik ben zo mogelijk nog doller op de recepten van Janneke Philippi. En helemaal tuureluurs word ik van de desserten en taarten van Janneke Philippi. Toen ik de nieuwe Delicious spotte in de supermarkt, belandde die meteen in mijn karretje. Want wat stond daar toch een mooie taart te blinken op de cover… Wat bleek? Het was een recept van… jawel… Janneke.

Wat ik toen nog niet wist, was dat Delicious een actie deed waarbij iedereen die deze taart maakt en de foto ervan deelt op Instagram kans maakt op een 55-delige spuitmondjesset. Daar maakte collega blogster Annelies van Lieziepeasy mij attent op. Tjah, toen was het hek helemaal van de dam en op Pasen stond ik al om 7u30 in mijn keuken deze taart te bakken.

Wel, dit taartje is een topper: lekker, makkelijk en dankzij het rood fruit (ik gebruikte geen diepvries, maar vers) instant lentegevoel verzekerd! Ik haalde dan ook mijn placemat van de Flora dining collectie van Mistral Home erbij om helemaal in de sfeer te blijven. Spring is in the air!

 

Ingrediënten voor 8 personen

1 rol koelvers bladerdeeg
500 g frambozen, bramen, blauwe en/of rode bessen, aardbeien (vers of diepvries)
4 volle el geleisuiker
Poedersuiker om te bestrooien

Voor de kaneeldotjes:
2 eiwitten (M)
50 g kristalsuiker
50 g poedersuiker
1 volle kl maïzena
1 kl gemalen kaneel

Ook nodig: bakvorm van ca. 15 x 30 cm, ingevet (ik gebruikte een vierkante vorm van 18 x 18 cm)

Werkwijze

Verwarm de oven voor tot 200° C.

Maak eerst de kaneelmeringue. Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppend in kleine porties toe en klop het eiwit zo stijf dat je de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitvalt! Meng de poedersuiker met de maïzena en kaneel en spatel door het eiwit.

Snijd het deeg zo bij dat het aan alle kanten ca. 2 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm ermee. Meng het verse of bevroren fruit met de geleisuiker en verdeel over de vorm.

Spuit met een spuitzak met glad mondstuk (15 mm diam.) in een regelmatig patroon dotjes kaneelschuim op het fruit. Bak de taart 25-30 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en gaar is.

Laat de taart op een rooster afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur en bestuif dik met poedersuiker. Lekker met een bol vanilleroomijs.

Tip: De taart kan ook zonder de kaneeldotjes worden gebakken. Spuit de dotjes dan later op de afgekoelde taart en brand ze goudbruin met een crème-brûléebrander.

Bron: recept uit het magazine Delicious van april 2015.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , ,

Bosvruchtentaart met kaneeldotjes

by Myriam time to read: 2 min
1
%d bloggers liken dit: