Nu ben ik dol op pecannoten én op ahornsiroop én op kandijsiroop. Bij het lezen van het recept, begon ik al spontaan te watertanden. Bovendien bleek het helemaal niet moeilijk, noch veel werk en dus kon ik dit recept nog wel inlassen tussen mijn tartaar van tonijn, mijn scampikroketje, mijn semifreddo (recept volgt later) en mijn hertenkalffilet met peperkoek (ook dit recept volgt later) door. Wel, ik kreeg er geen spijt van dat ik mijn planning wat strakker had gemaakt. Dees pecannotentaart is mega lekker!
Nodig voor 1 pecannotentaart
Voor het deeg:
1 kant-en-klaar taartdeeg (zand- of kruimeldeeg)
Voor de vulling:
185 g gehakte pecannoten
3 eieren
90 g fijne suiker
100 ml ahornsiroop
150 ml donkere kandijsiroop
1 tl vanille-extract
2 el bloem
2 el gesmolten boter
1/5 tl zout
Werkwijze
Verwarm de oven op 180° C.
Vet een taartvorm met diam. van 23 cm in en bekleed die met het taartdeeg. Snijd het overtollige deeg weg en maak enkele prikjes in het deeg met een vork. Leg een stuk bakpapier over het deeg en vul de vorm met bakparels (of rijst).
Bak het deeg 20 min. op 185° C.
Maak intussen de vulling. Hak de pecannoten met een mes of met de keukenrobot. Zet opzij.
Klop in een grote kom eieren en suiker luchtig. Voeg de 2 siropen toe en meng goed. Voeg de boter, bloem en het zout toe en meng.
Haal het deeg uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels.
Verhoog de oventemperatuur naar 200° C. Strooi de pecannoten over het deeg. Giet de vulling over de pecannoten.
Bak de taart eerst 15 min. op 200° C, verlaag de temperatuur naar 165° C en laat verder bakken gedurende 50 min.
Laat de taart afkoelen op een rooster. Werk desgewenst af met een toef slagroom en een pecannoot.
(Als het deeg te bruin wordt tijdens het bakken, bedek de taart dan met een vel aluminiumfolie.)
Bron: recept van de website van Knack Weekend.
wauw…hier ook aan het watertanden
moet ik eens maken
Ik heb de taart dit weekend gemaakt en ze was héééééééérlijk! Mijn collega’s hebben vandaag al meegesmuld en iedereen is het unaniem met me eens 😉
Bedankt voor het receptje Myriam!
Groetjes,
Yasmine
Ik ben blij dat het jou gesmaakt heeft! Liefs, Myriam.
Wauw dat ziet er lekker uit met de heerlijke pecannoten. Deze ga ik zeker maken. Bedankt hiervoor!
Graag gedaan! ?