Pecannotentaart met ahornsiroop

Ik volg en lees (het culinaire deel) van de website van Knack Weekend. En ik ben absolùùt niet alleen. Vorige week verscheen op de Knack site een top 10 met pompoensoeprecepten en een van die recepten was er eentje van Hap & Tap: pompoensoep met een twist. Een stokoud recept met een foeilelijke foto uit mijn debuutjaar 2012. Welnu, dat recept werd vorige week maar liefst 3012 keer bekeken! Terwijl ik aan het uitdokteren was waar die plotse en onverklaarbare traffic op mijn blog vandaan kwam, botste ik op deze pecannotentaart die ook op de homepagina van het magazine stond.

Nu ben ik dol op pecannoten én op ahornsiroop én op kandijsiroop. Bij het lezen van het recept, begon ik al spontaan te watertanden. Bovendien bleek het helemaal niet moeilijk, noch veel werk en dus kon ik dit recept nog wel inlassen tussen mijn tartaar van tonijn, mijn scampikroketje, mijn semifreddo (recept volgt later) en mijn hertenkalffilet met peperkoek (ook dit recept volgt later) door. Wel, ik kreeg er geen spijt van dat ik mijn planning wat strakker had gemaakt. Dees pecannotentaart is mega lekker!

 

Pecannotentaart met ahornsiroop

 

Nodig voor 1 pecannotentaart

Voor het deeg:
1 kant-en-klaar taartdeeg (zand- of kruimeldeeg)

Voor de vulling:
185 g gehakte pecannoten
3 eieren
90 g fijne suiker
100 ml ahornsiroop
150 ml donkere kandijsiroop
1 tl vanille-extract
2 el bloem
2 el gesmolten boter
1/5 tl zout

 

Werkwijze

Verwarm de oven op 180° C.

Vet een taartvorm met diam. van 23 cm in en bekleed die met het taartdeeg. Snijd het overtollige deeg weg en maak enkele prikjes in het deeg met een vork. Leg een stuk bakpapier over het deeg en vul de vorm met bakparels (of rijst).

Bak het deeg 20 min. op 185° C.

Maak intussen de vulling. Hak de pecannoten met een mes of met de keukenrobot. Zet opzij.

Klop in een grote kom eieren en suiker luchtig. Voeg de 2 siropen toe en meng goed. Voeg de boter, bloem en het zout toe en meng.

Haal het deeg uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels.

Verhoog de oventemperatuur naar 200° C. Strooi de pecannoten over het deeg. Giet de vulling over de pecannoten.

Bak de taart eerst 15 min. op 200° C, verlaag de temperatuur naar 165° C en laat verder bakken gedurende 50 min.

Laat de taart afkoelen op een rooster. Werk desgewenst af met een toef slagroom en een pecannoot.

(Als het deeg te bruin wordt tijdens het bakken, bedek de taart dan met een vel aluminiumfolie.)

 

Pecannotentaart met ahornsiroop

 

Bron: recept van de website van Knack Weekend.

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Pecannotentaart met ahornsiroop

by Myriam Minne time to read: 2 min
5
%d bloggers liken dit: