- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Pecannotentaart met ahornsiroop

 

Pecannotentaart met ahornsiroop

 

Nodig voor 1 pecannotentaart

Voor het deeg:
1 kant-en-klaar taartdeeg (zand- of kruimeldeeg)

Voor de vulling:
185 g gehakte pecannoten
3 eieren
90 g fijne suiker
100 ml ahornsiroop
150 ml donkere kandijsiroop
1 tl vanille-extract
2 el bloem
2 el gesmolten boter
1/5 tl zout

 

Werkwijze

Verwarm de oven op 180° C.

Vet een taartvorm met diam. van 23 cm in en bekleed die met het taartdeeg. Snijd het overtollige deeg weg en maak enkele prikjes in het deeg met een vork. Leg een stuk bakpapier over het deeg en vul de vorm met bakparels (of rijst).

Bak het deeg 20 min. op 185° C.

Maak intussen de vulling. Hak de pecannoten met een mes of met de keukenrobot. Zet opzij.

Klop in een grote kom eieren en suiker luchtig. Voeg de 2 siropen toe en meng goed. Voeg de boter, bloem en het zout toe en meng.

Haal het deeg uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels.

Verhoog de oventemperatuur naar 200° C. Strooi de pecannoten over het deeg. Giet de vulling over de pecannoten.

Bak de taart eerst 15 min. op 200° C, verlaag de temperatuur naar 165° C en laat verder bakken gedurende 50 min.

Laat de taart afkoelen op een rooster. Werk desgewenst af met een toef slagroom en een pecannoot.

(Als het deeg te bruin wordt tijdens het bakken, bedek de taart dan met een vel aluminiumfolie.)

 

Pecannotentaart met ahornsiroop

 

Bron: recept van de website van Knack Weekend.

Related Post