Hap en Tap logo zonder streep

Tartaar van tonijn met sesam

19 okt 2016 | Hapjes, Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Mijn eindejaarsmenu zit al zo goed als volledig in mijn hoofd. Voor de hapjes wil ik jullie de keuze laten tussen een trio van hapjes met vlees en een trio van hapjes met vis en zeevruchten. Het eerste warme hapje blogde ik vorige week al: een verrassende verrine met zoete aardappel, coquille en peperkoek. Als tweede hapje kies ik terug voor een verrine, maar dan deze keer koud en met een tartaar van tonijn. Ik probeer zoveel mogelijk haalbare hapjes voor jullie te verzamelen die op voorhand kunnen gemaakt worden.

Deze tartaar van tonijn (die je uiteraard koopt met keurmerk!) zou je trouwens ook perfect als voorgerecht kunnen serveren. Een grotere portie, een bordje in plaats van een glaasje en klaar is Kees! Ik laat je de 2 mogelijkheden zien aan de hand van mijn foto’s: eerst het hapje in een glaasje en onderaan gepresenteerd op een bordje. Speciaal voor mij meegebracht door mijn man uit Japan. De schat! Hij heeft dus een stukje flantaart verdiend. 😉

 

Tartaar van tonijn met sesam

 

Ingrediënten voor 6 personen (als hapje)

250 g rode tonijn (check hier welke tonijnsoort je wél en beter niet mag kopen)
4 vellen wakame (Japanse algen)
2 sjalotjes
2 el sojasaus
2 el mirin
3 el sesamolie
1 tl sesamzaadjes (ik gebruikte zowel witte als zwarte)
1 el versgeraspte gember
Peper van de molen

 

Bereiding

Spoel de vellen wakame en snijd ze in fijne reepjes. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Spoel de tonijn en dep hem droog. Snijd hem in kleine dobbelsteentjes. Meng de tonijnblokjes met de sjalotten.

Meng in een kommetje de sojasaus, de mirin en de sesamolie. Giet deze saus op de tonijn. Strooi er de sesamzaadjes en geraspte gember over en einde met enkele draaien aan de pepermolen. Meng en zet koel weg voor minimum 30 min.

Stel de glaasjes samen: schik eerst een bodempje algenreepjes onderaan het glas en schep hierop een flinke eetlepel tartaar van gemarineerde tonijn. Zet koel weg tot je de glaasjes serveert.

 

Tartaar van tonijn met sesam

 

Bron: recept uit het boekje Carrément cuisine : 100 recettes de verrines.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Annick

    Dag Myriam, welke Wakame heb jij gebruikt? Vers? Diepvries? Gedroogd? En waar koop jij die? Groetjes

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Annick
      Ik koop mijn Wakame altijd vers in mijn hypermarkt Carrefour.
      Smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Tartaar van tonijn met sesam

by Myriam Minne time to read: 1 min
2