Ben je geen keukenprins(es) en wil je toch graag indruk maken op je gasten? Dan is deze tartaar wat je zoekt! Wow-effect verzekerd! Je moet alleen een beetje goed overweg kunnen met je demi-chef of veel geduld hebben.
Waarschuwing: zorg ervoor dat je spartelverse vis hebt!
Gerechtje gepresenteerd op een bord van Jars, verkrijgbaar bij Timeless Interiors in Nazareth.
Nodig voor 8 personen
200 g verse tonijn
100 g fetakaas
4 trostomaten
Enkele gedroogde tomaatjes op olie
2 sjalotjes
Voor de dressing:
6 el olijfolie
1 el sojasaus
1 kl mosterd
Geraspte gember
1 el vloeibare honing
Voor de afwerking:
Een paar geroosterde pijnboompitten en/of maanzaadjes of Inka minipaprika’s (exclusief bij Delhaize)
Rucola
Bereiding
Snij de tonijn en feta in kleine blokjes.
Emondeer de trostomaten, verwijder de pitjes en snijd eveneens in blokjes.
Snijd enkele zongedroogde tomaatjes fijn.
Snipper de sjalotjes fijn.
Doe alles samen in een mengkom.
Meng voor de dressing alle ingrediënten samen tot een dikke dressing.
Doe een deel van de dressing bij de mengeling en houd de rest over voor op het bord.
Afwerking
Duw de vulling in een ronde vorm en druk goed aan.
Lepel de dressing errond.
Bestrooi met de pijnboompitten en/of maanzaadjes of kies voor enkele Inka minipaprika’s voor maxi smaak (exclusief bij Delhaize van het merk Taste of Inspirations).
Bron: recept van Mevr. Rançon, lerares aan hotelschool Spermalie in Brugge.
0 reacties