Hap en Tap logo zonder streep
Voor u getest: Gustor Meat Boutique

Voor u getest: Gustor Meat Boutique

29 aug 2016 | Food, glorious food!, Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Jurkje bestellen op Zalando? Check! Weekendje weg? Booking.com. Restaurantje reserveren? Ook dat doen we gewoon online. Het wereldwijde web is inmiddels compleet ingeburgerd en we shoppen en reserveren dat het een lieve lust is. Vlees online bestellen? Euh? Voel ik daar een (lichte) aarzeling? Dat kan ik begrijpen, want – eerlijk is eerlijk – die had ik zelf ook, toen ik het voorstel kreeg om de webshop van Gustor uit te testen. Die aarzeling smolt echter als sneeuw voor de zon bij het ontdekken van de website van de Meat Boutique…

  1. Het aanbod van Gustor is zo uitzonderlijk, van Wagyu Kobe 10+ tot Holstein Premium Austria Filet Pur semi dry-aged, van Limousin Pure Brisket tot Simmental Dry Aged, van reefilet tot melklam uit de Pyreneeën… Dat schept vertrouwen. Die mannen weten waarmee ze bezig zijn.
  2. Gustor levert niet alleen in België, maar ook in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland! Als ze zo ver kunnen leveren, dan zal een bestelling binnen ons kleine landje zeker wel in orde zijn.
  3. De reviews van klanten die op de website staan, zijn unaniem lovend en gooien met sterren en goochelen met superlatieven.

 

Voor u getest: Gustor Meat Boutique

 

Keuze & kwaliteit

OK. Go! Het kiezen kon beginnen. Maar daar wrong het schoentje dus al: zoveel exclusieve vleessoorten, zo’n ‘sappige’ teksten,… Ik wilde àlles testen. Als eerste belandde de Lardo in mijn boodschappenmandje. Ik had dit ‘spek voor mijn bek’ tijdens mijn (veel te kort) verblijf in Italië geproefd en was helemaal overdonderd door zoveel smaak. Al bij al, een tamelijk snelle beslissing. So far, so good.

De tweede keuze die ik (betrekkelijk) snel maakte, was die voor de Wagyu Kobe 10+. Ik had al zoveel goeie dingen over dit exclusieve rundvlees gelezen dat ik het wel moest proberen. Dit was de uitgelezen kans. Voor de rest van mijn bestelling, liet ik mij leiden door wat ik van plan was om ermee te doen. Met de Lardo en de Wagyu zou het leuk zijn om een trio van rauw vlees te maken als aperitiefbord of voorgerecht: tartaar, carpaccio en lardo, een vleselijk lekker trio. Ik hou nu eenmaal van woordspelingen. 😉

Voor de tartaar liet ik mij verleiden door de Carne de Ternera Gallega, kalfsvlees uit Galicië. De tekst op de website haalde me over de streep: “Jaarlijks wordt slechts 500 ton van dit uitzonderlijke kalfsvlees geproduceerd. Deze kalveren van de Rubia Gallega koe krijgen een absolute voorkeursbehandeling. De kalveren blijven altijd bij hun moeder en lopen vrij rond op de uitgebreide zilte vlaktes van Gallicië. Dit vertaalt zich natuurlijk in een uitzonderlijk smaakvol en natuurlijk stuk vlees. Kalfsvlees zoals je hoopte dat het altijd zou zijn.” Ik zal al te kwijlen voor mijn scherm…

Tot slot deponeerde ik ook nog Rubia Gallega filet pur en Limousin rundswangen in mijn boodschappenmandje. Die laatste zou ik bewaren in de diepvries om er in de herfst een stoofpotje mee te maken.

 

Voor u getest: Gustor Meat Boutique

 

De bestelprocedure verliep bijzonder vlot met onmiddellijk een bevestigingsmail én de dag voor de voorziene levering nog een reminder mail met een track & trace code om online te kunnen volgen waar ‘het vlezeke’ zich bevindt. Handig, want het spreekt voor zich dat het zeer belangrijk is dat je thuis bent om het pakket in ontvangst te kunnen nemen. Reuzebenieuwd was ik. Wel dat pakket, dat bleek een giga isomo box te zijn met daarin niet alleen het bestelde vlees, maar ook veel, zeer veel koelelementen. Zo kan er zelfs bij temperaturen zoals die van de afgelopen dagen totaal niks fout gaan. Ook nog in de doos: een siliconen kwast gesigneerd Gustor Meat Boutique waarin je marinade of olie kan doen om het vlees gelijkmatig in te vetten. Een leuke, bruikbare attentie!

Zoals ik benieuwd was naar de levering, zo was ik even benieuwd naar de kwaliteit… Ik liet er dan ook geen gras over groeien en ging ’s anderendaags meteen aan de slag. Wel, hier kan ik zeer kort zijn: het vlees is van topkwaliteit. Er is geen woord gelogen van die lovende reviews op de site. Dit vlezeke smaakt naar meer!

 

Voor u getest: Gustor Meat Boutique

 

Meer weten over de (voor)geschiedenis van Gustor? Klik hier.
Gustor is geen ver-van-mijn-bed webshop, maar een verhaal van 2 gedreven beenhouwers, vader en zoon, die zelfs op zon- en feestdagen klaarstaan voor hun klanten: klik hier door naar de klantenservice. Onderaan deze pagina vind je alle antwoorden op al je vragen.
Website: www.gustor.com
E-mail: info@gustor.be
Adres: Zeelaan 308, 8670 Koksijde

BewarenBewarenBewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.171 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Voor u getest: Gustor Meat Boutique

by Myriam Minne time to read: 3 min
0
%d bloggers liken dit: