Tarte tatin met gekonfijte tomaten, langoustines en Zeeuwse mosseltjes

Eindelijk! Ze zijn er! De echte Zeeuwse mosselen. We hebben er langer dan voorzien op moeten wachten, maar ze lossen alle verwachtingen ruimschoots in: ze zitten barstensvol smaak!

Bovendien biedt elke zichzelf respecterende supermarktketen ze momenteel aan met een flinke korting. Hoog tijd dus om ze op ’t menu te zetten.

Maar Hap & Tap zou Hap & Tap niet zijn, moest dat niet op een originele manier gebeuren: koud, in een voorgerechtje, in het mooie gezelschap van langoustines, pesto en olijventapenade en last but not least overheerlijke tomaten!

Nodig voor 4 personen

4 grote langoustines
4 Italiaanse tomaten
20 mosselen
2 uien
1 witte selder
1 bol look
Tijm
200 g zwarte olijven
1 bot basilicum
Een blok Parmezaanse kaas
Witte wijn
Olijfolie
Peper en zeezout

Bereiding

Kook de mosseltjes met ui en selder en een beetje witte wijn. Laat ze afkoelen en haal ze uit de schelpen.
Pel de langoustines, maak de staartjes schoon, kruid met peper en zout en bak ze eventjes in olijfolie met look. Laat afkoelen.
Pel de tomaten, snijd ze in kwartjes en verwijder de pitjes.
Leg de tomaten op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met geperste look, peper en zout en tijm. Laat de tomaten gedurende 40 minuten drogen in een oven op 80° C.
Neem een dresseerring van 6 cm diameter en vul die op met achtereenvolgens tomaat, enkele mosseltjes en een langoustine, terug tomaat, terug mosseltjes en eindig met tomaat.
Druk goed aan op een bord.
Maak eerst een sausje door olijfolie en zwarte olijven zeer fijn te mixen en daarna één met olijfolie, basilicum en look.
Gebruik de sausjes om decoratief op het bord te lepelen.
Garneer de tomaten tarte tatin met een grote krul Parmezaanse kaas.

Bron: recept van Dhr. Marc Peeters, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge en opgenomen in het kookboek Vrienden vragen.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Tarte tatin met gekonfijte tomaten, langoustines en Zeeuwse mosseltjes

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: