Ingrediënten voor 6 personen (als hapje)
250 g rode tonijn (check hier welke tonijnsoort je wél en beter niet mag kopen)
4 vellen wakame (Japanse algen)
2 sjalotjes
2 el sojasaus
2 el mirin
3 el sesamolie
1 tl sesamzaadjes (ik gebruikte zowel witte als zwarte)
1 el versgeraspte gember
Peper van de molen
Bereiding
Spoel de vellen wakame en snijd ze in fijne reepjes. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Spoel de tonijn en dep hem droog. Snijd hem in kleine dobbelsteentjes. Meng de tonijnblokjes met de sjalotten.
Meng in een kommetje de sojasaus, de mirin en de sesamolie. Giet deze saus op de tonijn. Strooi er de sesamzaadjes en geraspte gember over en einde met enkele draaien aan de pepermolen. Meng en zet koel weg voor minimum 30 min.
Stel de glaasjes samen: schik eerst een bodempje algenreepjes onderaan het glas en schep hierop een flinke eetlepel tartaar van gemarineerde tonijn. Zet koel weg tot je de glaasjes serveert.
Bron: recept uit het boekje Carrément cuisine : 100 recettes de verrines.