Hap en Tap logo zonder streep

Oreo & Nutella ijslolly’s in laagjes

10 apr 2015 | Dessert, Zoet

Ik heb zo van die periodes. Dat had ik als kind al. Toen kon ik maanden aan een stuk elke avond zitten puzzelen… om daarna maanden aan een stuk geen puzzel meer aan te raken. Of boeken lezen… het een na het ander en dan pats, ineens, gedaan. Boeken aan de kant, tijd om met de Barbypoppen te spelen…

En dat heb ik nu nog altijd. Mochten jullie het nog niet gemerkt hebben, ik zit momenteel in mijn Nutella periode: eerst waren er de cupcakes met Nutella en frambozenfrosting, kort daarna gevolgd door de Nutella Cream likeur en onlangs waren er nog de chocolade madeleintjes met Nutella vulling. Verder maakte ik ook reeds ‘Ferrero Rocher cupcakes de luxe met Nutella frosting‘. Die verschijnen eerstdaags. Maar nu dus eerst jullie aandacht voor het gouden huwelijk van Nutella en Oreo’s, die andere zoete zonde waar ik momenteel niet kan aan weerstaan. Na de Oreo tiramisu wist ik het meteen: het zou niet lang duren of ik zou opnieuw met het zo succesvolle Amerikaanse koekje aan de slag gaan.

Vandaag is het zo ver: 8 lagen. 8 keer puur genieten. Oreo’s én Nutella én hazelnoten. Repeat. En repeat. How cool is that?

Nodig voor 5 grote lolly’s

1 pakje Oreo koekjes (mag ook meer zijn, want de kans is groot dat er tijdens het maken af en toe een koekje in het mondje verdwijnt)
160 ml slagroom
250 ml slagroom, opgeklopt
1 el suiker
1 kl vanille-extract
Verkruimelde Oreo’s voor de afwerking
60 g gedopte hazelnoten
1 pot Nutella
Vormpjes voor ijslolly’s of plastic bekertjes of likeurglaasjes
Ijslollystokjes (ik kocht houten lepeltjes bij Ava waar ik het lepelgedeelte van afknipte)

Werkwijze

Maak eerst de Oreo ijslolly mix:
Meng in een grote mengkom de slagroom met de opgeklopte room, de suiker, het vanille-extract en 8 verkruimelde Oreo koekjes en meng goed.

Smelt de Nutella in de microgolf gedurende een 30-tal seconden.

Hak de hazelnoten grof.

Opbouw
Laag 1: Oreo ijslolly mix
Laag 2: Grofgehakte hazelnoten
Laag 3: Gesmolten Nutella
Laag 4: Oreo ijslolly mix
Laag 5: Grofgehakte hazelnoten
Laag 6: Gesmolten Nutella
Laag 7: Oreo ijslolly mix
Laag 8: Verkruimelde Oreo’s

Zet de lolly’s in de diepvries en steek er na een uur de stokjes in. Laat nog 2 uur in de diepvries staan. Om de lolly’s uit de glazen/vormen/bekertjes te halen dompel je ze in een kom met warm water.

Bron: recept van de blog Little Inspiration.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

10 Reacties

  1. fiekefatjerietjes

    Ooooh, decadentie in een ijsje! Eigenlijk wel ideaal met dit heerlijke lenteweer…

    Antwoord
  2. Peggy Bogaerts

    Hier zou je écht wel van aan je scherm beginnen likken 😉 !

    Antwoord
  3. Hap & Tap

    Ik hou je niet tegen, Peggy. Ga je gang! 😉

    Antwoord
  4. Bakdame

    2 dingen waar ik verzot van ben en de kids hier ook…
    ik ga ze zeker eens uittesten myriam!
    net zoals je oreo tiramisu zal dit ook wel een topper zijn…
    liefs

    Antwoord
  5. Hap & Tap

    Lieve Bakdame
    Ik heb net jouw blog ontdekt én dankzij een collega blogster ontdekt wie hier achter zit. 🙂
    Ja ja, je bent ontmaskerd. 😉
    Heel veel succes met je blog. Ik ga je zeker terug volgen (en jouw blog opnemen in mijn blog links).
    Liefs
    Myriam

    Antwoord
  6. Bakdame

    hoi myriam,
    wat leuk om te lezen 🙂
    wij heeft mij dan ontmaskerd?
    dank je wel om mij op te nemen….het blijft nog een beetje een zoektocht om een volwaardig blogster te worden maar ben blij met zo'n berichtje als dat van jouw.
    liefs

    Antwoord
  7. Hap & Tap

    Ook een Annelies… en ook een blogster. Nu moet je 't weten he? Genoeg hints gegeven! 😉

    Antwoord
  8. Bakdame

    aha…nu weet ik het inderdaad! 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Oreo & Nutella ijslolly’s in laagjes

by Myriam time to read: 2 min
10