Hap en Tap logo zonder streep

Ferrero Rocher cupcakes de luxe met Nutella frosting

12 apr 2015 | Dessert, Zoet

Ik heb een collega die heel graag bakt. En dan nog het liefst cupcakes. Toen ik onlangs liet vallen dat ik de ltd. editie van de Nutella ‘paaspot‘ had gekregen en ook nog een groot paasei opgevuld met Ferrero Rochers en dat ik daarmee iets wilde maken, waren mijn woorden nog niet koud of ze had al een voorstel klaar: ‘dan kom je toch gewoon op Pasen bij mij bakken? Nathan, de echtgenoot, moest toch naar ‘de’ voetbal en zij bleef thuis met de kindjes’.

Deal! Ik bak graag en veel, maar als ik dat samen met een praatgrage en gelijkgezinde collega kan doen, vind ik dat nog veel fijner. Bovendien zouden we proberen om een mooie foto te maken van de cupcake in kwestie met daarin een zwavelstokje. Van een uitdaging gesproken!

Het was trouwens zo plezant dat we naast de cupcakes met de Ferrero’s er ook nog bakten met Oreo’s. Aan motivatie geen gebrek!

Nodig voor 24 kleine cupcakejes (of 12 grote)

Voor de cakejes:
120 g zelfrijzende bloem
150 g kristalsuiker
40 g cacaopoeder
Snuifje zout
177 ml plantaardige olie
1 ei
90 g karnemelk
1 kl vanille-extract
24 Ferrero’s

Voor de frosting:
140 g zachte boter
360 g bloemsuiker
75 g melk
1 kl vanille-extract
275 g Nutella

Voor de afwerking:
12 Ferrero’s

Bereiding

Meng de droge ingrediënten onder elkaar en zeef.
Meng de vochtige ingrediënten bijeen.
Doe de vochtige ingrediënten bij de droge en mix tot een homogeen beslag.

Schep wat van het beslag in een papieren cupcakevormpje, druk er een Ferrero Rocher in en vul verder aan met beslag.

Bak de cakejes gedurende een 12-tal minuten (indien kleine cakejes of 16 à 20 minuten indien grote) in een voorverwarmde oven bij 180° C.

Voor de frosting:
Klop de boter in de kom van een staande mixer tot die romig wordt. Dit duurt zo’n 2 minuten.
Zet de stand nu op laag en voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe.
Voeg de resterende ingrediënten toe en mix tot een homogene frosting.
Schep in een spuitzak met spuitmondje naar keuze (ik gebruikte de Wilton M1).

Spuit een mooie roos Nutella frosting op de afgekoelde cakejes.
Werk af met wat verkruimelde Ferrero’s indien kleine cakejes. Op een grote cake kan je een hele Ferrero zetten.

Bron: voor de cakejes een recept uit de privé-collectie van mijn collega, voor de frosting een recept van de blog The Curvy Carrot.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

6 Reacties

  1. Christine De Weerd

    Eenvoudig receptje , maar zo'n heerlijk resultaat. Ze zijn super lekker !

    Antwoord
  2. Hap & Tap

    Dankjewel, Christine, voor het compliment! 🙂

    Antwoord
  3. Birgit Vanbroeckhoven

    Ik wil ze graag uitproberen, maar ik heb al vaak ondervonden dat veel cupcakes té zoet zijn, zeker met de frosting er dan nog eens bij, in alle eerlijkheid, hoe zit dat met dit recept?

    Antwoord
  4. Birgit Vanbroeckhoven

    Ik heb mij er aan gewaagd, en je hebt niet gelogen, waanzinnig lekker zijn ze! De cakejes zelf zijn super, met die Ferero Rocher er in, ook goed qua textuur, en de topping heb ik met mascarpone gemaakt (aanrader! heb wel de bloemsuiker nog weggelaten…), wat een topper!

    Antwoord
  5. Hap & Tap

    Dag Birgit,
    Jouw reactie doet me enorm veel plezier!
    Bedankt, zenne.
    Liefs
    Myriam

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Ferrero Rocher cupcakes de luxe met Nutella frosting

by Myriam time to read: 2 min
6