Hap en Tap logo zonder streep
Koude crumble... Nutella, Tagada

Koude crumble… Nutella, Tagada

8 aug 2012 | Dessert, Zoet

Je hebt zo van die receptjes die gedoemd zijn om te mislukken. Wel, dit is er zo eentje. Tot 2 keer toe, zelfs! En 2 keer om dezelfde reden: de gretige monden en magen van mijn huisgenoten. Een paar dagen geleden begon ik vol vlijt aan dit recept, bakte de crumble en sneed de Tagada aardbeien grof, toen ik vaststelde dat de St. Môret uit de koelkast verdwenen was. De schuldige: manlief.
Van uitstel kwam dus afstel. Tot ik vandaag vol goede moed terug aan de slag ging mèt een vol vlootje St. Môret in de frigo. Alles ging vlot tot… ik de glaasjes wilde afwerken met een Tagada aardbei. De volledige voorraadkast gecheckt, gedubbelcheckt,… tevergeefs! Het zakje snoepjes was spoorloos. Daarom uitzonderlijk de originele foto, want die aardbei is toch wel… euh… de kers op de taart!

 

Ingrediënten

12 Tagada aardbeien (een zakje aardbeisnoepjes van Haribo)
100 g Nutella

Voor de crumble:
80 g droge koekjes
15 g kandijsuiker
40 g zachte boter

Voor de crème:
60 g St. Môret
60 g Petit-Suisse aan 20% (1 potje)
10 g bloemsuiker
1 eierdooier
40 g griessuiker
1 zakje vanillesuiker
1 gelatineblaadje
150 ml volle room

Bereiding

Begin met de koekjes grof te hakken. Kneed deze vervolgens door de zachte boter en de kandijsuiker.
Verwarm de oven voor op 150-160 °C.
Verdeel de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende ca. 15 minuten. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
Hak 8 Tagada aardbeien grof met een mes (de resterende 4 dienen voor de afwerking).
Week de gelatine in koud water om deze zacht te laten worden.
Meng de St. Môret met de Petit Suisse en de bloemsuiker. Laat het mengsel lauw worden op een zacht vuurtje en los er al roerend de uitgeknepen gelatine in op.
Klop in een andere kom de griessuiker met de dooier tot het mengsel wit wordt en voeg het dan bij de Petit Suisse.
Klop de room op tot slagroom en spatel deze voorzichtig onder de bovenstaande bereiding.
Breng onderaan elk glas een laag crumble van een halve centimeter en schep hierop een laag Petit Suisse crème. Zet de Nutella enkele seconden in de microgolf om deze soepel te laten worden en laat in een straaltje op de crème druppelen. Leg hierop enkele stukjes gehakte Tagada aardbeien. Eindig met een laag crème.
Zet de glazen gedurende een half uur in de koelkast. Werk af met een aardbei in het midden en strooi de rode suiker die in het zakje van de Tagada aardbeien achterbleef over het oppervlak.

Bron: www.notrefamille.com

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Koude crumble… Nutella, Tagada

by Myriam time to read: 2 min
0